Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενίσχυσε τους αστέγους της Αθήνας που πλήττονται από τον καύσωνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, οργάνωσε εκτάκτως την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork) στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του Προέδρου, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς, εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και εθελοντές του Τομέα Υγείας, κινητοποιήθηκαν στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Μοναστηράκι, Θησείο κ.ά.) για την υποστήριξη των αστέγων που διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, ενισχύοντάς τους με υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας και παρέχοντάς τους παράλληλα Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Τη δράση του Ε.Ε.Σ. στήριξε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενίσχυσε τους αστέγους της Αθήνας που πλήττονται από τον καύσωνα
Ειδικότερα, τα κλιμάκια του ΕΕΣ διένειμαν δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής, δροσερά ροφήματα, είδη βασικής διατροφής, ιματισμό, είδη προστασίας από τον Covid-19 κ.α.), το οποίο εξασφαλίστηκε εξ ολοκλήρου, στο πλαίσιο της Επείγουσας Έκκλησης για τον Covid-19 που υλοποιεί ο Οργανισμός, με τη χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς και για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων.

Από την δράση του Ε.Ε.Σ. ωφελήθηκαν συνολικά 250 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν αντίστοιχες συνθήκες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος