Ο Έλληνας δύτης που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ διείσδυσης με άπνοια σε υποβρύχιο ορυχείο (video)

Tριάντα χρόνια ενασχόλησης με την ελεύθερη κατάδυση μετρά ο Χρόνης Χλίτσιος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ διείσδυσης, με άπνοια, σε υποβρύχιο ορυχείο στη Γερμανία.

«Βρεθήκαμε στη Νούτλα της Γερμανίας, σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο και κάναμε μια κατάδυση με άπνοια, με διείσδυση στα 100 μ. και βάθος 12 μ. Το νερό ήταν στους 7 βαθμούς Κελσίου, πολύ κρύο και δημιουργούσε απόκοσμες συνθήκες», περιέγραψε την εμπειρία του ο δύτης.

Όπως είπε, ήταν μία προσπάθεια με υψηλό βαθμό δυσκολίας και αποτελεί την αρχή για μια σειρά άλλων, εξίσου εντυπωσιακών, προσπαθειών.

«Ζούμε πολύ δύσκολες και περίεργες εποχές. Ο άνθρωπος δεν τρέφεται μόνο από τροφή και νερό. Χρειαζόμαστε συναισθηματική και πολιτισμική τροφή. Με όλα αυτά που κάνουμε παίρνουμε τα συναισθήματα που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα. Ακολουθείστε τα όνειρά σας. Βάλτε στόχους γιατί αυτό θα μας δώσει αντοχές και διάθεση για να αντέξουμε όλα όσα συμβαίνουν», δήλωσε ο 51χρονος αθλητής από τον Βόλο που νόσησε μέσα στην χρονιά από κορονοϊό.

Ο τολμηρός δύτης εργάζεται ως παιδαγωγός στην Κιβωτό του Κόσμου, γεγονός που του δίνει τη διάθεση και το χρόνο για να ασχολείται με την αγαπημένη δραστηριότητα.

Κατάδυση σε σκοτεινά και παγωμένα νερά

Η περιοχή Νούτλα της Γερμανίας είναι γνωστή για τις δαιδαλώδεις στοές του παλιού εγκαταλειμένου ορυχείου, μεγάλο μέρος του οποίου καλυπτεται από παγωμένα και σκοτεινά νερά.

Το ορυχείο αποτελεί τουριστική ατραξιόν όπου ερευνητές και δύτες από όλο τον κόσμο μπορούν να το εξερευνήσουν με τον καταδυτικό εξοπλισμό. Στόχος του κ. Χλίτσιου είναι η Ελλάδα να αποτελέσει έναν καταδυτικό προορισμό και να προσελκύσει λάτρεις του αθλήματος από όλο τον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος