Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που δέχτηκε επίθεση καταθέτει τη μαρτυρία του στην ΕΡΤ (video)

Στην επίπονη πορεία αποκατάστασης της υγείας του και την επαναφορά του σε λειτουργικό επίπεδο στην υπηρεσία του, αναφέρθηκε ο διασώστης του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Φούντας, που δέχτηκε επίθεση στη Σαλαμίνα από πρόσωπο που πήγε να βοηθήσει, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο».

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι σε μία μη λειτουργική κατάσταση και δεν ξέρω για πόσο καιρό θα είμαι ακόμη, υπάρχει περίπτωση να έχουμε και δεύτερο χειρουργείο εντός των επόμενων εβδομάδων.
Βρίσκομαι σε μία κατάσταση που μου έχει προκαλέσει κάποιες υποχρεώσεις που ήταν εκτός προϋπολογισμού για μένα, είτε στην οικογένειά μου, είτε στην καθημερινότητά μου.

Είμαι “μείον” στην υπηρεσία μου σε μία δύσκολη εποχή, έχετε δει τι περάσαμε μέσα στην καραντίνα και τι ανάγκες προέκυψαν για το ΕΚΑΒ και τους υγειονομικούς.

Το βασικότερο είναι ότι είμαι υποχρεωμένος να ανταποκριθώ σε υποχρεώσεις που μου έχουν παρουσιαστεί, που ήταν εκτός προγράμματος για μένα, όπως ιατρικές εξετάσεις, προγράμματα αποκατάστασης, κλπ.

Μόνο η αποκατάσταση των δοντιών που πρέπει να φτιάξω είναι επίπονο όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά.
Ήταν τέτοιο το μένος της επίθεσης που μου έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, που άλλα φαίνονται και άλλα δεν φαίνονται.

Ο δικηγόρος μου έχει κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά αυτό θα γίνει μετά από αρκετούς μήνες, εγώ δεν μπορώ να μείνω μέχρι τότε στην κατάσταση που βρίσκομαι, μέχρι να βγει η αστική αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Η υπηρεσία ήταν από την αρχή δίπλα μου σε ό,τι χρειάστηκα, εύχομαι και η υπηρεσία και η πολιτεία να συνεχίσουν να είναι δίπλα μου.

Όλοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ ζούμε καθημερινά τέτοιες εντάσεις, απλά κάποιες φορές έχουμε σταθεί τυχεροί και δεν έχουμε πέσει σε τέτοιες καταστάσεις.

Η οικογένειά μου επιβαρύνεται ψυχολογικά, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι, δεν μπορώ να αντέξω τους πόνους και δεν θέλω να με βλέπουν έτσι τα παιδιά και έχουμε “σκορπιστεί” για να είμαστε καλύτερα ψυχολογικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος