Νοσοκομείο Κορίνθου: Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ, ελαφρά τραυματίας και ο φύλακας — Παρέμβαση Άδ. Γεωργιάδη

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα (23/3), μια ομάδα Ρομά 3-4 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες μεθυσμένοι, επιτέθηκαν στον φύλακα του νοσοκομείου Κορίνθου και σε έναν διασώστη του ΕΚΑΒ που είχε πάει στο νοσοκομείο για να αφήσει περιστατικό. Ο φύλακας τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο διασώστης του ΕΚΑΒ υπέστη θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις και θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Κορίνθου έως ότου αναρρώσει. Μαζί του επικοινώνησαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να του ευχηθούν περαστικά.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που έγινε σήμερα το απόγευμα από ομάδα Ρομά στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Συγκεκριμένα δύο Διασώστες του ΕΚΑΒ Κορίνθου χτυπήθηκαν αναίτια στον χώρο των ΤΕΠ κατά την παράδοση περιστατικού, με τον ένα να φέρει βαρύτερες κακώσεις. Επίσης η ίδια ομάδα προκάλεσε φθορές σε δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που ήταν σταθμευμένα στον χώρο των ΤΕΠ , χτύπησε και προσωπικό του νοσοκομείου και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

Ευχόμαστε περαστικά στους συναδέλφους μας και ταχεία ανάρρωση και καλούμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ να υποβάλει μηνύσεις τόσο για τον ξυλοδαρμό των συναδέλφων ,όσο και για τις φθορές στα ασθενοφόρα οχήματα, τις Αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν ΆΜΕΣΑ στην σύλληψη των δραστών και την Δικαιοσύνη να εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών».

«Απαράδεκτο γεγονός, έδωσα εντολή το ΕΚΑΒ να προβεί σε όλες τις δυνατές νομικές ενέργειες. Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ για την άμεση παρέμβασή της. Περαστικά στον διασώστη μας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος