Νοσοκομείο Κιλκίς – Μ. Γκάγκα: Κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα – Το τμήμα Covid είναι γεμάτο (video)

Εν μέσω προβληματισμού για τα ποσοστά ανεμβολίαστων και το επιδημιολογικό φορτίο, συνεχίζει την περιοδεία στα περιφερειακά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας , η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα.

Νωρίτερα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου, όπως τόνισε, «το τμήμα Covid είναι γεμάτο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά γίνεται και μεγάλη προσπάθεια από το προσωπικό.»

‘Εχει ήδη βγεί προκήρυξη προσωπικού και το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Κιλκίς που δεν έχει ούτε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ εξυπηρετεί 164 χωριά.

«Υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα. Είμαστε στο χειμώνα, σε κλειστούς χώρους», τόνισε η Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο 60% των ανεμβολίαστων στο Κιλκίς, όπου επίσης πρώτη δόση έχει λάβει το 40,5% και ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για το 43,7% των κατοίκων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου ενώ συνομίλησε και με ασθενείς, ως επί των πλείστων ανεμβολίαστους.

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται, από αύριο και για τρεις ημέρες σε 19 χωριά, της Βόρεια Ελλάδας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος