Πώς εξηγείται η 100% θνητότητα στις ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου (video)

Στην 100% θνητότητα στις ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

«Αν συγκρίνουμε το ποσοστό με αυτό άλλων, αντίστοιχων ΜΕΘ, μικρών δευτεροβάθμιων νοσοκομείων, οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Σε γενικότερο πλαίσιο η θνητότητα από κορονοϊό στις ΜΕΘ covid είναι πάρα πολύ υψηλή. Δεν είναι η θνητότητα που έχουμε συνηθίσει από την υπόλοιπη νοσηρότητα στις ΜΕΘ» σημείωσε σχετικά ο ίδιος.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε, ένα τέτοιο νούμερο πρέπει να διερευνηθεί. Επειδή όμως ο χώρος των ΜΕΘ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και τρομάζουν τον κόσμο τα νούμερα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε αυτό το θέμα. Πρέπει να γίνει διερεύνηση των επιμέρους παραγόντων».

«Η εταιρεία εντατικής θεραπείας κάποια στιγμή θα ήθελα να πάρει θέση σε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακόπουλος.

«Μας τρομάζει το 100%, αλλά είναι ίσως μια ευκαιρία να δούμε και διάφορες άλλες παθογένειες του συστήματος οι οποίες ίσως και να έχουν έναν αντίκτυπο στη νοσηλεία», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος