Νομοθετική ρύθμιση ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση ανεργίας ζητούν οι ξεναγοί – Στο 100% η ανεργία (video)

Mε την ανεργία στον κλάδο να φτάνει σχεδόν το 100% οι ξεναγοί αποκλείονται από το εποχικό επίδομα λόγω έλλειψεις ενσήμων. Πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με νομοθετική παράμβαση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κρίτων Πιπεράς, Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

«Για κάποιο περίεργο λόγο ενώ ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία και στις καλές εποχές οι ξεναγοί είναι οι “πρεσβευτές” της χώρας, όταν φτάνουμε στο δια ταύτα, δυστυχώς βρισκόμαστε έξω», τόνισε ο κ. Πιπεράς.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» μέσα στο 2020 έλαβαν συνολικά 1.800 €, εξασφαλίζοντας μόλις 50 ένσημα για όλη τη χρονιά.

«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ενταχθούμε στον ΟΑΕΔ και να πάρουμε το χειμερινό έκτακτο βοήθημα που δίνεται στους ανθρώπους του τουρισμού για το οποίο χρειάζονται 201 ένσημα» είπε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι παράλογο.

Ο κ. Πιπεράς κάλεσε την κυβέρνηση να δωθεί μια εντολή για να ενταχθούν οι ξεναγοί στο τρίμηνο βοήθημα των 400 ευρώ.

«Είχαμε πάνω από 18 μήνες άνεργοι, δουλέψαμε ελάχιστα τους τέσσερις μήνες που άνοιξε η τουριστική περίοδος και έχουμε μια δύσκολη περίοδο μπροστά μας και ένα δύσκολο 2022», επισήμανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, ζητώντας από το υπουργείο Τουρισμού να βοηθήσει στην υλοποίηση του αιτήματός τους.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος