Νομοσχέδιο για ομόφυλα – Μαρτυρία: «Είμαι ο αόρατος γονιός»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου μεγαλώνει ένα παιδί μαζί με τον σύζυγό του. Όπως λέει στην ΕΡΤ, το ισχύον νομικό πλαίσιο αφήνει ακάλυπτο ένα παιδί σε περίπτωση χωρισμού ή θανάτου του ανθρώπου που έχει την επιμέλειά του.

Ο ηθοποιός αναφέρει πως σε περίπτωση που κάτι τραγικό συμβεί στον σύντροφο του το παιδί τους θα πήγαινε σε ίδρυμα με το ισχύον καθεστώς, καθώς «δεν αναγνωρίζει το 2ο γονιό που είμαι εγώ σε αυτήν την περίπτωση σε τίποτα. Παρά το γεγονός ότι έχω σύμφωνο συμβίωσης με τον Γιώργο. Είμαι ο αόρατος γονιός. Για την πολιτεία δεν είμαι τίποτα. Δεν έχω καμία σχέση πατρική με το παιδί παρά το γεγονός ότι το παιδί ξυπνάει κάθε πρωί και λέει ο μπαμπάς ο Γιώργος και ο μπαμπάς ο Μιχάλης.

Σε αυτές τις νομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες φιλοδοξεί να βάλει τέλος το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης λέγοντας πως «υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες ειλικρινά ταλαιπωρούνται 15, 16, 17, 18 χρόνια περιμένοντας ένα χαρτί το οποίο να μπορεί να καλύψει το παιδί τους. Και να καλύπτει και τους ίδιους. Και αυτή τη στιγμή αυτό το χαρτί φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο Σταμάτης Άνθης ζει στο Βέλγιο με τον σύζυγό του και μεγαλώνουν δύο παιδιά. Μιλώντας στην εκπομπή “Ανάλυσε το” και στον Γιώργο Κουβαρά εξηγεί γιατί αδυνατεί να επιστρέψει στην πατρίδα με το υπάρχον καθεστώς.

«Τα παιδιά μου δεν μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια, καθώς οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησής τους έχουν δύο μπαμπάδες. Έτσι το ειδικό ληξιαρχείο αρνήθηκε να καταγράψει αυτά τα πιστοποιητικά γέννησης.  

Από την πλευρά της εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, τονίζει ότι «όλοι είναι τέκνα του Θεού» και προσθέτει ως προς την τεκνοθεσία ότι πριν από οτιδήποτε επιθυμεί να μελετήσει και να ακούσει απόψεις ειδικών για την παιδική ψυχολογία. Ούτε τους κατακρίνουμε, ούτε τους κατακεραυνώνουμε, ούτε τους βλέπουμε στην άκρη του γκρεμού και τους δίνουμε μία σπρωξιά, να πάνε κάτω. Ίσα, ίσα τους αγαπούμε και έχουν περισσότερη ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι από όλους τους υπολοίπους. Και εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι και αρχάγγελοι».

Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός ήδη 20 χώρες εκ των οποίων οι 15 στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θεσμοθετήσει την ισότητα στον γάμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος