Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Νεοχωρίου Πηλίου στο δρόμο προς τις Μηλιές ξέσπασε λίγο μετά τις 22:00 απόψε, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο.
Σαράντα οκτώ μέλη του σώματος, 13 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες τόσο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αργαλαστής όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νεοχώρι Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας. Κινητοποιήθηκαν 48 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 10ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 13 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 20, 2026
Επικουρικά λειτούργησαν και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η οποία ειδοποιήθηκε αρχικά για τη φωτιά και εντόπισε το σημείο χάρη στο drone το οποίο πραγματοποιεί περιπολίες 24 ώρες το 24ωρο.

Παρά το δύσβατο σημείο τα ελαφρά πυροσβεστικά οχήματα κατόρθωσαν να προσεγγίσουν τη φωτιά και να την οριοθετήσουν περίπου στις 23:30, ενώ παρέμεναν για αρκετή ώρα στο σημείο πραγματοποιώντας ρίψεις νερού ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 00.50 άρχισε να πνέει ισχυρός άνεμος στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έκανε λόγο για ανθρώπινη εγκληματική απερισκεψία, περιμένοντας από εκεί και πέρα την επίσημη έκθεση του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια της φωτιάς.
Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος