Συνεχίζονται οι μετασεισμοί έως και αυτή την ώρα στο νησί της Λέσβου. Το σεισμολογικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το μεσημέρι κατέγραψε τέσσερις μετασεισμούς που είχαν μέγεθος από 2,8- 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο τελευταίος μετασεισμός που καταγράφηκε εκδηλώθηκε στις 14:51 το μεσημέρι και είχε ένταση 3.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός που είχε εστιακό βάθος 6χλμ., σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 24.9 χλμ. βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης και έγινε αισθητός στην περιοχή της Μήθυμνας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 2χλμ.
Εν τω μεταξύ, σεισμός, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στις 09:38 το πρωί στη Λέσβο, τρεις ημέρες μετά τη δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Για σεισμό 5 Ρίχτερ κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χλμ ανατολικά, νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12,4 χλμ.
Εξάλλου, κλιμάκιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μεταβαίνει στη Λέσβο, προκειμένου να εγκαταστήσει τοπικό σταθμό για καλύτερη επιτήρηση της σεισμικής δραστηριότητας.
Την εκτίμηση ότι πιθανότατα είναι μετασεισμός η σημερινή δόνηση των 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο έκανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης. Εμφανίζεται πάντως σχετικά επιφυλακτικός καθώς, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “δεν έχουμε συλλέξει ακόμη όλα τα δεδομένα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα“. Επισήμανε δε ότι στη Λέσβο υπάρχει και το μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διασχίζει ολόκληρο το νησί και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.
Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία στη Λέσβο εξελίσσεται ομαλά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος