Νέο βίντεο από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Πανικός, φλόγες και ουρλιαχτά

Σε νέο συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της σύγκρουσης, φαίνεται ο πανικός επικρατούσε λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη

Σε νέο συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της σύγκρουσης, φαίνεται ο πανικός επικρατούσε λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Η «μυρωδιά του θανάτου» είχε ήδη απλωθεί στις ράγες. Άνθρωποι σε πανικό, φωνάζουν, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

«Ήταν ψηλά 3 μέτρα το βαγόνι, πάνω ήταν φωτιά. Φοβήθηκα λίγο αλλά μπορεί να ανέβηκα. Πάνω ήταν κόσμος, αίματα παντού, βοήθησα, τα βάζαμε στην άκρη», λέει στην ΕΡΤ επιβάτης του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη και φέρνει στο μυαλό της συνεχώς αυτές τις στιγμές.

 Με λουλούδια στο σημείο της σύγκρουσης οι συγγενείς

Με λουλούδια και κεριά στα χέρια έφτασαν στο σημείο όπου σημειώθηκε η σύγκρουση των μοιραίων αμαξοστοιχιών συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αλλά και πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Νέο βίντεο από την σύγκρουση των τρένων στα  Τέμπη – Πανικός, φλόγες και ουρλιαχτά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

«Το ότι χάσαμε το αστέρι μας, αυτό φτάνει. Να μην ξαναγίνει ποτέ. Σε κανέναν άνθρωπο», λέει με δάκρυα, συγγενής θύματος.

Σήμερα επίσης συνεχίστηκαν οι τραγικές στιγμές στις κηδείες των θυμάτων. Σε κλίμα οδύνης η 20χρονη, Μάρθη Ψαροπούλου κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα, ανείπωτη θλίψη και ένα τεράστιο «γιατί» επικράτησε στον αποχαιρετισμό του 34χρονου Βάιου, με την σύντροφό του να παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Βαρύ είναι ακόμη το κλίμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το μνημείο που έχει στηθεί για τους φοιτητές που χάθηκαν στο δυστύχημα μαρτυρά το βαρύ φόρο αίματος που έχει πληρώσει η φοιτητική κοινότητα της πόλης.

Φοιτήτρια του ΑΠΘ ανέφερε πως όλα είναι πολύ δύσκολα και την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, κι ας μην γνώριζε τα άτομα.

Ο Αλέξανδρος έδωσε το παρών στις διαδηλώσεις

Σε μία από τις αμέτρητες φοιτητικές διαδηλώσεις συμμετείχε και ο Αλέξανδρος που ήταν επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας. «Εμείς ανοίξαμε τους φακούς από τα κινητά μας και μας ενημέρωσαν απ’ ότι κατάλαβα εγκλωβισμένοι από τα βαγόνια τα μπροστινά, μας φώναζαν να φύγουμε γιατί το τρένο θα εκραγεί», είπε.

Νέο βίντεο από την σύγκρουση των τρένων στα  Τέμπη – Πανικός, φλόγες και ουρλιαχτά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Η φωτογραφία που καθήλωσε την χώρα – Τι λέει ο διασώστης


Η φωτογραφία του καθήλωσε όλη τη χώρα, με τον διασώστη της ΕΜΑΚ, που στο πρόσωπο του αποτυπώθηκε ο θρήνος, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές της αναζήτησης επιζώντων μέσα από τόνους συντρίμμια στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Νέο βίντεο από την σύγκρουση των τρένων στα  Τέμπη – Πανικός, φλόγες και ουρλιαχτά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Όπως είπε ο Γιάννης Παπαγιαννάκης: «Είχα γονατίσει κάτω στα συντρίμμια και ψάχνοντας, είδα κάποια προσωπικά αντικείμενα κάποιας κοπέλας που ήταν μέσα στο αίμα και κάποια υπολείμματα ανθρώπινου υλικού. Μπορεί να ήταν τα παιδιά μας, ήταν πολύ συναισθηματική φόρτιση στο συμβάν και οι εικόνες ήταν μοναδικές»

Το Τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες μετά το αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Ναλμπάντη, του φυλακισμένου πατέρα του μηχανοδηγού, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα. Με την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης, η έκδοση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Τουρκίας-Ελλάδας για τη μεταφορά καταδίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος