Νέο ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες στην Χίο – Δύο νεκροί μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι (vid)

Ένα μικρό κοριτσάκι κι ένας άνδρας ελπίζεται πως είναι οι μόνοι νεκροί του νέου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες που συνέβη σήμερα το μεσημέρι ανοικτά της Μήθυμνας, 1,3 ναυτικά μίλια βόρεια της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο.

Οι Τούρκοι διακινητές και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που από το πρωί σήμερα επικρατούν στην περιοχή με ανέμους βόρειους βορειανατολικούς έντασης έξι μποφώρ έδιωξαν από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ ξύλινη λέμβο με άγνωστο ακόμα αριθμό επιβαινόντων. Περίπου στις 2 το μεσημέρι πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε ξύλινο ημιβυθισμένο σκάφος.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολούθησε με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX και ιδιωτικών σκαφών, είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση 83 ανθρώπων που στο σύνολο τους μεταφέρθηκα στο λιμάνι του Μολύβου και από εκεί σε καταυλισμούς.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος ενώ στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν οι προαναφερθείσες δυνάμεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος