Στην τελική ευθεία μπαίνει η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού – Το νέο Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών και τι θα περιλαμβάνει

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς, ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή τους εκτός του αστικού ιστού.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Βάσει του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που συνέταξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το νέο Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών θα κατασκευαστεί σε έκταση 103 στρεμμάτων, σε δύο ζώνες, μία για τις εγκαταστάσεις κράτησης και μία για τις υπηρεσίες μεταγωγών ενώ θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ασφάλεια και περιβαλλοντική ισορροπία στην περιοχή.

Συγκεκριμένα

– Καθορίζεται ζώνη πέραν της εξωτερικής περίφραξης των εγκαταστάσεων, σε απόσταση 500 μέτρων για αποτελεσματική περιμετρική φύλαξή τους.
 
 – Θα περιλαμβάνει, εκτός από σωφρονιστικές εγκαταστάσεις, χώρους εκπαίδευσης, υγειονομικές δομές, θρησκευτικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις και περιοχές στάθμευσης.
 
 – Προβλέπεται η εφαρμογή βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τον περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος, η υιοθέτηση πρακτικών στη διαχείριση αποβλήτων, η προστασία των δασικών εκτάσεων της περιοχής.

Στον Δήμο Κορυδαλλού, θα απελευθερωθεί χώρος για αστικές αναπλάσεις, αναβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος