«Νέμεσις 2022»: Εντυπωσιακές εικόνες από την διεθνή αεροναυτική άσκηση

Array

Στη διεθνή αεροναυτική άσκηση «Νέμεσις 22» συμμετείχαν, χθες, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχε η φρεγάτα «Ύδρα», ένα αεροσκάφος C-130, με προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ που υπηρετεί στη Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης και στο 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού καθώς και με το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.

Η άσκηση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και άλλους κρατικούς φορείς και συμμετείχαν σε αυτήν με μέσα και προσωπικό η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, όπως και η Αίγυπτος με το Ισραήλ με τα Κέντρα Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Χάιφας και του Καΐρου αντίστοιχα.

Σκοπός της άσκησης ήταν η ανάπτυξη και η περαιτέρω βελτίωση της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και η εξάσκηση και εκπαίδευση των δυνάμεών τους στην αποτελεσματική εκτέλεση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η άσκηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού που έχει εκπονηθεί από το ΓΕΕΘΑ και αφορά στην συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε διεθνείς δράσεις επιχειρησιακής εκπαίδευσης, οι οποίες συμβάλλουν στην επαύξηση της μαχητικής τους ικανότητας, καθώς και στην αναβάθμιση της διαλειτουργικότητάς τους με συμμάχους, φίλους και εταίρους σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως:

  • Αντιμετώπιση περιστατικού ένοπλης επίθεσης κατά θαλάσσιας εξέδρας εξόρυξης υδρογονανθράκων και του συνοδευτικού πλοίου της, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
  • Αεροναυτικές επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης.
  • Αναγνώριση – προειδοποίηση και νηοψία.
  • Εκκένωση και μεταφορά ασθενών από εξέδρα εξόρυξης υδρογοναθράκων.
  • Έρευνα και Διάσωση μεγάλης κλίμακας.
  • Αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος