Νεκρός ηλεκτρολόγος στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας της ΔΕΗ ο 42χρονος Ιωάννης Χατζής από το Κλειδί Φλώρινας, πατέρας τριών παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος.
Χθες το βράδυ λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τον άτυχο εργαζόμενο κτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα 6.000 kvolt. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημα μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.
Το δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των δυστυχημάτων που έγιναν στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Για τις συνθήκες του δυστυχήματος θα διεξαχθεί έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.

Συγκρότηση της επιτροπής κρίσεως εργατικών ατυχημάτων ζητάει η ΓΕΝΟΠ

Θλίψη και οργή για τον θάνατο του 42χρονου ηλεκτρολόγου εκφράζει η ΓΕΝΟΠ και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαφυλάξει τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση και να συγκροτήσει την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων.

Η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση στους χώρους εργασίας και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αλλά, όπως υποστηρίζουν, «χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την Διοίκηση, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος