Νέες καταγγελίες στο φως – Ηθοποιός κατηγορεί διάσημο πρωταγωνιστή για κακοποίηση (video)

Συνεχείς αναφορές φθάνουν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εργασιακό μπούλινγκ. Αίσθηση προκαλεί καταγγελία ηθοποιού ότι ο θιασάρχης, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής θεατρικής παράστασης το 2013-15 τον ξυλοκοπούσε άγρια επί σκηνής για να είναι πιο ρεαλιστικό το έργο.

Περιστατικά ξυλοδαρμού για μία ολόκληρη θεατρική σεζόν  καταγγέλλει ότι υφίστατο από πασίγνωστό συνάδελφό του ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου. Την καταγγελία κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Παρόλο που το αδίκημα έχει παραγραφεί, ο ίδιος αποζητά την ηθική του δικαίωση.

Πριν ξεκινήσει η πρώτη σεζόν του ανακοινώθηκε, καταγγέλλει ο κ Ψάλτου ότι οι ανάγκες του έργου απαιτούσαν θεατρικό ξύλο…, ήταν όμως πραγματικό ξύλο επί σκηνής που τον οδήγησαν τουλάχιστον τρεις φορές στο νοσοκομείο με θλάση και φλεγμονή.

“Κατά τον πρώτο μήνα με χτυπούσε με το ακουστικό ενός τηλεφώνου, με αυτό με χτυπούσε στους ώμους και μου δημιουργούσε μελανώματα, πήγα δύο φορές στο νοσοκομείο… μου είπε ο γιατρός αν συνεχίσω έτσι θα έχω σοβαρό πρόβλημα, του το είπα και μου απάντησε μπα εγώ;” λέει ο κ. Ψάλτου. Η ανάγκη για τη δουλειά δεν επέτρεψε στον ηθοποιό να φύγει από την παράσταση.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός απάντησε με εξώδικο στις καταγγελίες για ξυλοδαρμό, χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του κ Ψάλτου.

Στο μεταξύ και δεύτερο φάκελο με νέες καταγγελίες αναμένεται να καταθέσει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών οι οποίες δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και βίαιες, έκνομες συμπεριφορές από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος