Νέες ενδείξεις σταθεροποίησης: Με 5 κενές κλίνες έληξε η εφημερία του Ευαγγελισμού (video)

Παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα και η μεγάλη μάχη συνεχίζεται με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης στα νοσοκομεία της χώρας, παρά τις 240 εισαγωγές στην Αττική 
και τις επιπλέον 63 στη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια δύσκολη εφημερία ήταν αυτή που πέρασε για τον «Ευαγγελισμό», με 60 εισαγωγές ως τις 8 το πρωί, αλλά με τις πέντε κενές κλίνες ΜΕΘ και απλές, να αφήνουν περιθώρια για το ζητούμενο της σταθεροποίησης.

Με τήρηση ενός λεπτού σιγής, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς από την πανδημία, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, παλεύοντας στα νοσοκομεία για την αντιμετώπισή του, ξεκίνησε η συγκέντρωση των εργαζομένων, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε χθες το βράδυ τον Ευαγγελισμό που εφημέρευε. Συνομίλησε με ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές και μίλησε για τη μεγάλη μάχη που θα τελειώσει, όπως είπε, “όταν θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι.”

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων, επισκέφθηκε το πρωί, ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο της Θήβας.

Όπως τόνισε, “χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά”. Επισήμανε ότι «αν δεν υπήρχαν οι ανταγωνισμοί των εταιρειών των μονοπωλιακών μεγαθηρίων του φαρμάκου, θα μπορούσε να εμβολιαστεί γρήγορα, μαζικά όλος ο πληθυσμός».

Σωτήρης Τσιόδρας: “Τους 1.000 αναμένεται να φτάσουν οι διασωληνωμένοι  το Πάσχα αν ο δείκτης Rt φτάσει στο 1,1`”

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις νεότερες ηλικίες έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σε διάλεξή του στην Ακαδημία Αθηνών, και υπογράμμισε ότι “θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού”.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του καθηγητή, όλοι οι ειδικοί υπολογίζουν πως τα πραγματικά κρούσματα είναι 6 – 10 φορές περισσότερα από αυτά που καθημερινά επιβεβαιώνονται και ανακοινώνονται.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχοντας γίνει 75.182 τεστ, σε όλη τη χώρα, που είναι αριθμός ρεκόρ, με 4309 κρούσματα, 751 διασωληνωμένους και 79 θανάτους.

“Οι αριθμοί είναι υψηλοί, δεν πέφτουν εύκολα, υπάρχει σταθεροποίηση και θα ακολουθήσει πτώση”, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Σπύρος Πουρνάρας.

Ν. Καπραβέλος: Στο νοσοκομείο Παπανικολάου είχαμε 62 εισαγωγές Covid-19 (audio)

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: ‘Αντζελα Ζούγρα,  Ειρήνη Βασάλου, Σοφία Πατραμάνη, Μαίρη Σκανδάλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος