Αντίστροφη μέτρηση για μαθητές – Πώς άνοιξαν οι πλαζ, τι ακολουθεί

Η επιστροφή από τη Δευτέρα 10 Μαΐου  στις τάξεις για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίου, η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού  και η επαναλειτουργία διά ζώσης τμημάτων φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, είναι νέα ορόσημα στον «χάρτη» της επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ σηκώνει αυλαία και ο πολιτισμός.

Σημειώνεται ότι η Κάλυμνος μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 6 το πρωί βρίσκεται σε καθολικό lockdown .

Με sms στην παραλία, καφέ αλλά και μπύρα στην ξαπλώστρα, χωρίς μουσική, αποστάσεις και self test σε εργαζομένους, άνοιξαν οι οργανωμένες πλαζ. Οι ομπρέλες θα έχουν απόσταση 4 μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε κάθε ομπρέλα επιτρέπεται να κάθονται 2 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια. Self – test και μάσκες αποτελούν προαπαιτούμενο για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό “6” στο 13033. Απαγορεύεται η μουσική και οι όρθιοι στα beach μπαρ, επιτρέπεται όμως το αλκοόλ.

Αντίστροφη μέτρηση για μαθητές – Πώς άνοιξαν οι πλαζ, τι ακολουθεί
Eurokinissi

“Αυτό το οποίο θα συνέβαινε την επόμενη εβδομάδα, στις 15 Μαΐου γίνεται εκτάκτως και καλώς ανοίγουν νωρίτερα οι οργανωμένες παραλίες για να δώσουν περισσότερο ζωτικό χώρο στις παραλίες να μην υπάρχει συγχρωτισμός στις ελεύθερες” ανέφερε ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης, Γιώργος Κωνσταντέλλος.

Αντίστροφη μέτρηση για μαθητές – Πώς άνοιξαν οι πλαζ, τι ακολουθεί
Eurokinissi

Aπό τη Δευτέρα επανεκκινούν τα δια ζώσης μαθήματα στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, καθώς και στα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

  • Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου όπως και τα ωδεία.

Μία ημέρα πριν το άνοιγμα του τουρισμού, στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%.

  • Στις 28 του μήνα επαναλειτουργούν θέατρα και συναυλιακοί χώροι, σε υπαίθριους χώρους, μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.
  • Στις 10 Μάϊου ξεκινούν οι προπονήσεις για τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα που έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο. Την ίδια μέρα κάνουν πρεμιέρα τα κολυμβητήρια για αθλούμενους πολίτες με self test ή εμβολιασμένους.
  • Στις 15 Μαϊου αρχίζουν οι αγώνες στα αθλήματα χαμηλού και μεσαίου επιπέδου επικινδυνότητας που δεν απαιτούν επαφή και στις 17 του μηνός, οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ έως δέκα ατόμων.

Επίσης, από μεθαύριο ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και κάποιες διαδικασίες στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, ενώ ξεκινά και η επανέναρξη σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να καταργηθούν οι αγορές με click away και click inside

«Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 του μήνα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Ό,τι καταργείται είναι σε σωστή κατεύθυνση, το λιανεμπόριο όμως δεν πάει καλά και θέλει ενίσχυση» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Θάνος Τσαγκάρης.

Σε επόμενη φάση, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα συζητηθεί η κατάργηση του sms στο 13033.

Τα ιδιωτικά γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν ενώ εξετάζεται αν ανοίξουν μέσα στο Μάιο, να λειτουργήσουν αρχικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες.

“Αν ανοίξουν στις 17 Μαϊου με όσους έχουν εμβολιαστεί, αρχές Ιουνίου θα μπορούν να μπαίνουν όλοι”, δήλωσε ο υπουργός Ανάτπυξης Άδωνις Γεωργιάδης. (πηγή: Open).

Επανεκκίνηση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού

Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις για ατομικά και ομαδικά αθλήματα που έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και τα κολυμβητήρια για αθλούμενους πολίτες με self test ή εμβολιασμένους.

Από τις 15 Μαΐου ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Από τις 17 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις στις αθλητικές ακαδημίες με μικρά γκρουπ έως 10 άτομα.

Από τον Ιούνιο ξεκινούν οι αγώνες σε αθλήματα χωρίς επαφές και οι προπονήσεις σε ομαδικά αθλήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική εικόνα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1222 κρούσματα στην Αττική από τα 2.461 νέα. Επίσης, 68 νεκροί και 737 διασωληνωμένοι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Σόνια Φίλη, Βιργινία Κουριδάκη, Μάριος Κωνσταντινίδης, Θεοδότα Τσιόπρα

Σχετικό Άρθρο: Εμβολιασμoί: 4,5 εκατομμύρια τα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα μέχρι τον Ιούλιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος