Νέα στοιχεία για το δυστύχημα στα Σπάτα: Ο 22χρονος Βρετανός φέρεται να μιλούσε στο κινητό και αφαιρέθηκε

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 11 το πρωί τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για το τραγικό δυστύχημα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Πρόκειται για τον 28χρονο πιλότο του ελικοπτέρου, από τον έλικα του οποίου βρήκε τραγικό θάνατο ο 22χρονος Βρετανός, το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, και δύο τεχνικούς εδάφους.

Ο άτυχος Βρετανός έχασε τη ζωή του όταν κατά την αποβίβασή του από το ελικόπτερο, το οποίο είχε νοικιάσει μαζί με τρεις ακόμα Βρετανούς, πήγε για άγνωστο λόγο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου όπου και διαμελίστηκε από τον έλικα.

Τι ακριβώς συνέβη

Στις 6:20 το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Σπάτα. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν οι αστυνομικοί, η παρέα των τεσσάρων Βρετανών αποβιβάστηκε. Ο 22χρονος κάποια στιγμή μιλώντας πιθανότατα στο κινητό του, αφαιρέθηκε και κατευθύνθηκε προς την πλευρά που βρίσκεται το ουραίο στροφείο του ελικοπτερου το οποίο ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ακολουθώντας την προβλεπόμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του πιλότου, ο οποίος ήταν πάρα πολύ έμπειρος με τουλάχιστον 8.000 πτήσεις και των δύο τεχνικών εδάφους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος