Νέα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Δ. Λιγνάδη για βιασμό 17χρονου

Νέα προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη με διερευνώμενη αδίκημα αυτό του βιασμού ξεκινά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφορμή για την έρευνα ήταν η κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται συνολικά την υπόθεση, 24χρονος σήμερα άντρας ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον γνωστό ηθοποιό πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης τον προσέγγισε στο δρόμο και τον κάλεσε στο σπίτι του. Ο ίδιος ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, δέχτηκε να πάει μαζί του. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο σπίτι ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε.

Ο 24χρονος φέρεται να αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, τα γνωρίζει γιατί ήταν κι ο ίδιος παρών.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και με εντολή της προϊσταμένης ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα διενεργήσει την προκαταρκτική καλώντας τις αμέσως επόμενες ημέρες τον καταγγέλλοντα.

Η υπόθεση είναι η τέταρτη που αφορά μη παραγεγραμμένο καταγγελλόμενο αδίκημα, η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη με πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο καλλιτέχνη.

Πριν περίπου ένα μήνα, σε βάρος του καλλιτέχνη ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθεση βιασμού ενήλικα, που βρήκε Δημήτρη Λιγνάδη προφυλακισμένο ήδη στις φυλακές Τρίπολης για τις δύο αρχικές υποθέσεις βιασμού κατά ανηλίκων που τον βαρύνουν. Η τρίτη υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο καταγγέλλων, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018. Με αφορμή τη μήνυση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον κ. Σπυρόπουλο και μετά την άσκηση της δίωξης ο φάκελος ανατέθηκε στην 19η τακτική ανακρίτρια.

Στο μεταξύ, στα τέλη της εβδομάδας έχει πάρει προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου κι ο γνωστός θεατράνθρωπος που καταγγέλλεται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες , σε βάρος τριών γυναικών, συναδέλφων του.

Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος