Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολίαστους – Όλα τα νέα μέτρα (video)

Απρόσκοπτη πρόσβαση σε κάθε δραστηριότητα θα έχουν από σήμερα μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν ένα ή δύο rapid test την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη 10 ευρώ ανά τεστ, δηλαδή 20 ευρώ την εβδομάδα. Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και γυμναστηρίων, εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα μπαίνουν μετά από έλεγχο των αντίστοιχων βεβαιώσεων. Οι ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών, ενώ αποκλείονται από τους χώρους εστίασης.

Mε νέα μέτρα και κανόνες θα επιτρέπεται από Δευτέρα η πρόσβαση στους χώρους εργασίας και διασκέδασης.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid testτην εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικό κέντρα με κόστος 10 ευρώ που επιβαρύνει τους ίδιους

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ, δηλαδή 20 ευρώ την εβδομάδα ή 80 το μήνα

Στους αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων όπως και στους εσωτερικούς χώρους εστίασης πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες.

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων αλλά και γυμναστηρίων, εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα μπαίνουν μετά από έλεγχο των αντίστοιχων βεβαιώσεων. Οι ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών.

Με rapid test 48 ωρών θα μετακινούνται προς την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες.

Nα σημειωθεί ότι το απόγευμα της Κυριακής δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου. Φέρει τον τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» και τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Περιλαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας ανά τομέα δραστηριότητας όπως δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαστήρια, νοσοκομεία, κέντρα διασκέδασης και εστίαση.

Επίσης, το ΦΕΚ, στο άρθρο 2, ορίζει πως επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου παρατηρείται συνωστισμός. Ακολούθως προσδιορίζει τα πρόστιμα σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων.

Στοχευμένους ελέγχους θα πραγματοποιούν από Δευτέρα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αστυνομία και ελεγκτικές υπηρεσίες των Περιφερειών για την πιστή εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και διασκέδασης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος