Νέα κακοκαιρία: Από την Τρίτη και για τρεις ημέρες σε όλη τη χώρα – Πότε βελτιώνεται – Αναλυτική πρόγνωση (video)

Νέα κακοκαιρία ξεκίνησε ήδη να μας επηρεάζει από χτες το βράδυ από τα δυτικά και θα διαρκέσει μέχρι την και την Πέμπτη.

Μετεωρολόγος: Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

Πρωτεύον χαρακτηριστικό αυτή τη φορά θα είναι οι βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, που μάλιστα θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές και όχι τόσο οι χιονοπτώσεις που θα περιορίζονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά, που όμως θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ κύριο χαρακτηριστικό θα είναι και οι θυελλώδεις άνεμοι έως 8-9 μποφόρ στα πελάγη.

Προσοχή σε Αττική και Εύβοια, κυρίως από το βράδυ μέχρι και αύριο βράδυ, αλλά και σε Κυκλάδες κι Α. Αιγαίο μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, όπου κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

ΣΗΜΕΡΑ

Θα βρέχει σε όλη σχεδόν τη χώρα, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες όμως περιμένουμε από το μεσημέρι σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δ. Στερεά κι από
το απόγευμα και Δ. Πελοπόννησο και από το βράδυ στα ΒΑ και το Α. Αιγαίο.

Χιόνια θα έχουμε στα ΒΔ ορεινά – ημιορεινά και σταδιακά στα υπόλοιπα βόρεια, από την Ήπειρο έως και τη Θράκη δηλαδή.

Σταδιακά θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη έως 8, πιθανώς και 9 μποφόρ στο Ιόνιο, οι οποίοι βέβαια θα ανεβάσουν ακόμα σήμερα τη θερμοκρασία έως και 15-17 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ

Τοπικές βροχές τώρα το πρωί, προς το μεσημέρι θα κάνει ένα άνοιγμα, από το απόγευμα όμως και κυρίως προς το βράδυ και μέχρι αύριο βράδυ θα έχουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες (όπως επίσης και στην Εύβοια), νοτιάδες 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός, βοριάδες σταδιακά έως 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές κι επιπλέον σε Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Α. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), και λιγότερο στην Α. Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα σημειωθούν και πάλι στα ορεινά και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, αλλά και περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε στα δυτικά και βόρεια από το απόγευμα, θα επιμείνουν όμως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα στραφούν πάλι σε βοριάδες έως 8 μποφόρ, ρίχνοντας έτσι λίγο και τη θερμοκρασία.

ΠΕΜΠΤΗ

Θα έχουμε ακόμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, αλλά μέχρι το μεσημέρι και σε Α. Στερεά και Α. Πελοπόννησο, ενώ θα συνεχιστούν και τα πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και χαμηλότερα στη Θράκη, καθώς και οι θυελλώδεις βοριάδες που θα ρίξουν κι άλλο τη θερμοκρασία.

Σταδιακή εξασθένηση όλων των φαινομένων περιμένουμε μέχρι το βράδυ, βελτιωμένο καιρό την Παρασκευή και καλοκαιρία με επάνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο…

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

Φυσικός – Μετεωρολόγος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος