Νέα Ιωνία: Συλλήψεις για την επίθεση σε μαθητές – Δύο κορίτσια η αιτία του επεισοδίου

Array

Δύο κορίτσια, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έλαβαν οι αστυνομικοί, ήταν η αιτία της οργανωμένης, όπως φαίνεται, επίθεσης, ομάδας 15-20 εξωσχολικών, ηλικίας 16 έως 20 ετών, εναντίον μαθητών γυμνασίου και λυκείου της Νέας Ιωνίας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Κάποιοι μαθητές μου είπαν ότι «για όλα φταίνε δύο μαθήτριες», οι οποίες έχουν φιλικές σχέσεις και γνωρίζουν κάποιους από την ομάδα των εξωσχολικών» τόνισε στην ΕΡΤ η υποδιευθύντρια του Λυκείου.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου και ακόμα δύο νεαρών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 20χρονος. Παράλληλα, αναζητούνται άλλοι έξι. Όλοι κατηγορούνται για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων, ενώ ο 17χρονος επιπλέον για ψευδή κατάθεση.

«Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή» τόνισε ο 17χρονος.

Εγώ ας πούμε που ήμουν μπροστά είδα άτομα να πηγαίνουν με μαχαίρια σε παιδιά γυμνασίουτόνισε μια μαθήτρια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της τρίτης γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι. Παράλληλα, τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της δευτέρας λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά, τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθεια του να προστατευτεί, βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Η χθεσινή, νέα, συμπλοκή, φαίνεται να είναι συνέχεια περιστατικού που σημειώθηκε την Παρασκευή, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου με τον ξυλοδαρμό 17χρονου. Στην κατάθεση του φέρεται να έδωσε το μικρό όνομα του 20χρονου αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί μέσα από μαρτυρίες εντόπισαν την πινακίδα του οχήματος που χρησιμοποίησαν κατά την διαφυγή τους, το οποίο ήταν του πατριού του 17χρονου. Σύμφωνα πάντως με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεση του βιντεοληπτικού υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί ο 17χρονος να κατευθύνεται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο, μετά το επεισόδιο, να το ξεκλειδώνει, να μπαίνει μέσα σε αυτό και μαζί του να τρέχουν και να επιβιβάζονται ακόμα πέντε άτομα.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος