Νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (video)

Με 19 προσαγωγές από την αστυνομία ατόμων του ακροδεξιού χώρου έληξαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους ακροδεξιούς στα γύρω στενά και κατόρθωσαν να τους εγκλωβίσουν σε κτίριο ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στις προσαγωγές. Η κατάσταση έχει ήδη εκτονωθεί.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Τερψιθέας.

Ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ τελικά απωθήθηκαν από την πλατεία.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και φοιτητικών συλλόγων που δέχθηκαν χθες επίθεση από ακροδεξιούς εξωσχολικούς. Έχουν καλέσει τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να διαμαρτυρηθούν για την μισαλλόδοξη δράση των συγκεκριμένων ατόμων.

Το πρωί της Τετάρτης, πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε, για δεύτερη συνεχή ημέρα, με μολότοφ, κροτίδες και πέτρες προς την πλευρά μελών φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο, με αφορμή τα επεισόδια της Τρίτης. Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά. Η Αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές, από τις οποίες οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος