Νέα ενεργειακή ετικέτα από 1η Σεπτεμβρίου για τους λαμπτήρες (video)

Νέα ενεργειακή επισήμανση τίθεται από αύριο σε ισχύ για τους λαμπτήρες. Στην ενεργειακή ετικέτα ο καταναλωτής θα βρίσκει χρήσιμες πληροφορίες.

Από 1η Σεπτεμβρίου η ενεργειακή σήμανση για τις λάμπες γίνεται αυστηρότερη. Οι καταναλωτές θα δουν πως λαμπτήρες που ανήκαν στην Α ενεργειακή κλάση είναι πιθανό να πέσουν στην κλάση C . Αυτό γίνεται για να ενθαρρυνθούν οι κατασκευαστές να παράξουν ακόμη πιο αποδοτικές και οικονομικές λάμπες

Καταργούνται οι κλάσεις Α+, Α++ ενώ η κλίμακα θα είναι από Α-G. Η ενεργειακή κλάση θα φαίνεται ευδιάκριτα στο κέντρο της ετικέτας. Κωδικός QR στο κάτω μέρος θα δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να βλέπει τις ενεργειακές καταναλώσεις αλλά και συγκριτικά στοιχεία με άλλα προϊόντα. Επίσης, θα αναγράφεται καθαρά και η τελική κατανάλωση ενέργειας.

Η Επιτροπή εκτιμά πως θα αποσοβηθεί η έκλυση 7 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα μέσω της χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης. Από 1η Μαρτίου άλλαξε η ενεργειακή σήμανση σε 4 κατηγορίες προϊόντων όπως τα ψυγεία, τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων και τηλεοράσεις. Τώρα αλλάζει η σήμανση στους λαμπτήρες ενώ ακολουθούν τα κλιματιστικά τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης και οι ηλεκτρικές κουζίνες.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος