Νέα διαβούλευση για τις περιοχές Natura στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Array

Απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το τρίτο κεφάλαιο του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου για τις χρήσεις στις περιοχές Natura ώστε να τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση.

O κ. Σκρέκας, μιλώντας στην Ολομέλεια, εξέφρασε την πρόθεση να ξανατεθεί σε νέα διαβούλευση το συγκεκριμένο μέρος του νομοσχεδίου, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις και δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει τις διατάξεις για τις περιοχές Natura μετά την πάροδο ενός μηνός, οπότε η Βουλή, θα αρχίσει εκ νέου τις εργασίες της και θα έχει προηγηθεί νέα διαβούλευση.

Από την πλευρά του το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Με συγκρατημένη αισιοδοξία ακούσαμε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα να ανακοινώνει την προσωρινή απόσυρση του Κεφαλαίου Γ’ του νομοσχεδίου που αποδυνάμωνε το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των περιοχών Natura 2000.

Η απόφαση αυτή που έρχεται ως αποτέλεσμα έντονων και τεκμηριωμένων αντιδράσεων από το WWF Ελλάς και πολλές ακόμα περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες, φέρνει στην επικαιρότητα την τεράστια οικολογική –και όχι μόνο – αξία των πυρήνων βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, ειδικά υπό τις απειλητικές για την κοινωνία και οικονομία συνθήκες που διαμορφώνει η κλιματική κρίση».

Νέα διαβούλευση για τις περιοχές Natura στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και έξω από τη Βουλή, πραγματοποίησαν οργανώσεις και κινήσεις που δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος. Διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή, την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου και τις πρόσφατες πυρκαγιές, για τις οποίες, εξέφρασαν την άποψη ότι δεν είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος