Nέα απεργία στα ΕΛΤΑ COURIER στις 8 και 9 Δεκεμβρίου

Σε νέα 48ωρη απεργία 8 και 9 Δεκεμβρίου, μετά από αυτή που προηγήθηκε στις 29 Νοεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ COURIER.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Νομού Αττικής: «Να γίνουμε πολλές e-food, πολλές COSCO. Είναι η δική μας σειρά για να τους αναγκάσαμε να μας ακούσουν, να δεχτούν τα δίκαια αιτήματα μας!. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, μόνιμοι, αορίστου, ορισμένου, ενοικιαζόμενοι γινόμαστε ένα, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε! Δίπλα-δίπλα δουλεύουμε χρόνια τώρα δίπλα- δίπλα θα αγωνιστούμε για το δίκιο μας!

Απεργούμε και διεκδικούμε:
-Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης από τις μητρικές εταιρίες των ΕΛΤΑ ΑΕ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ
-Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους(μόνιμους, αορίστου, ορισμένου, ενοικίασης)
-Άμεση ένταξη των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας, στο μισθολόγιο των ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση των τριετιών, ως βάση συζήτησης για γενικότερες αυξήσεις
-Σταθερός χρόνος εργασίας. 5μερο-7ωρο-35ωρο
-Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
-Να σταματήσει η εντατικοποίηση. Οριοθέτηση συγκεκριμένου τομέα για κάθε ταχυδρόμο και ταχυμεταφορέα στα πλαίσια του ωραρίου του.
-Παροχή ατομικών μέσων προστασίας στους εργαζόμενους κάθε δύο χρόνια. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα). Καθορισμός χώρων για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.
-Να δοθούν εδώ και τώρα οι οφειλόμενες άδειες και οι απλήρωτες υπερωρίες
-Να δοθεί ολόκληρη η αποζημίωση στους απολυμένους των ΕΛΤΑ από τη διοίκηση».

Σχετική είδηση

ΕΛΤΑ COURIER: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος