Ναι στο δημοψήφισμα μετά από θυελλώδη συνεδρίαση

Με την υπερψήφιση της πρότασης του Πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου, με το ερώτημα αν οι πολίτες αποδέχονται ή απορρίπτουν την πρόταση των δανειστών για συμφωνία, έληξε η συνεδρίαση της Βουλής.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και η πρόταση της κυβέρνησης συγκέντρωσε πλειοψηφία 178 ψήφων υπέρ έναντι 120 ψήφων κατά.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη συμπολίτευση, καθώς και η Χρυσή Αυγή. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά.

Για την έγκριση της πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών.

Η συζήτηση, που κράτησε πάνω από δεκατρείς ώρες, έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και συνεχείς αντεγκλήσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει την άδεια του κ. Σόιμπλε και του κ. Ντάισελμπλουμ για να αποφασίσει για το μέλλον του.
Θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, καλώντας την Ευρώπη να αποδεχθεί τη βούληση του ελληνικού λαού.

«Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι» εξήγησε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι η επόμενη ημέρα του «όχι», θα είναι η ώρα της αλήθειας για τους πιστωτές, οι οποίοι θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε.

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου που οδηγεί σε δημοψήφισμα παρωδία.

Παράλληλα μίλησε για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης που οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ, καθώς από την Τρίτη το βράδυ η Ελλάδα θα είναι χωρίς πρόγραμμα και ότι οι εταίροι πλέον μελετούν το plan B.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του , αναφέρθηκε σε τρόικα της δραχμής, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικράτησε μεγάλη ένταση και έντονες αντεγκλήσεις με βουλευτές της συμπολίτευσης, μετά την αναφορά του κ. Θεοδωράκη περί άεργων κομματικών υπαλλήλων.

Ο λαός πρέπει να πει όχι, τόσο στις προτάσεις των θεσμών, όσο και στις προτάσεις της κυβέρνησης» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι το κάλπικο «όχι» στο δημοψήφισμα, συνιστά «ναι» στο μνημόνιο Τσίπρα.

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση οδηγούν σε μείωση συντάξεων και μισθών, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

«Η πρόταση των θεσμών που θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου θα έβαζε ταφόπλακα στην οικονομία και θα οδηγούσε σε αφοπλισμό της χώρας και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή.

Οι δανειστές έδειξαν ότι δεν επιθυμούν συμβιβασμό αλλά να υποτάξουν και να ταπεινώσουν την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές, τονίζοντας οτι δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα .

« Δεν έχετε εντολή για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ , δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε τη χώρα στα ζάρια», τόνισε η κ. Γεννηματά.

O Έλληνας θα πρέπει να αντισταθεί στην τρομολαγνεία των ουρών των ΑΤΜ και των σουπερ μάρκετ, να αντισταθεί στις προτάσεις που σημαδεύουν καίρια τον ίδιο τον εθνικό χαρακτήρα του κράτους και την ελευθερία των Ελλήνων, είπε ο πρόεδρος της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ 1, Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος