Ναυτικοί Δόκιμοι επισκέφτηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο Βοιωτίας επισκέφθηκαν σήμερα σπουδαστές της Απώτατης Στρατιωτικής Στόλης Ναυτικών Δοκίμων. Τους σπουδαστές, που συνοδεύονταν από κλιμάκιο αξιωματικών της Σχολής, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχοβας , Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς στο Λόφο του Μαυσωλείου, όπου φυλάσσονται τα οστά των 223 Σφραγισθέντων κατοικιών της Μαρτυρικής και Ιστορικής κωμόπολης του Διστόμου.

Ναυτικοί Δόκιμοι επισκέφτηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου


Στην μαρμάρινη πλάκα που είναι χαραγμένα τα ονόματα των αμάχων θυμάτων των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, δίπλα στο Οστεοφυλάκιο, κατέθεσε στεφάνι ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Σχολής. Ο Γ. Σταθάς, που μίλησε στους σπουδαστές, επέδωσε στον επικεφαλής αναμνηστικά και βιβλία για την Σφαγή.

Ναυτικοί Δόκιμοι επισκέφτηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Μετά οι νεαροί και νεαρές Δόκιμοι – μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί- μετέβησαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο κέντρο της Κωμόπολης όπου παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με το Χρονικό της Σφαγής, ενημερωθήκαν σχετικά και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες από το μέλος της Δ.Ε. του Μουσείου Χρήστο Παπανικολάου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος