Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ναύσταθμο

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο του Ναυστάθμου κάλεσε το πρωί της Πέμπτης 11/5 στο Αμφιθέατρο, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» και όπως επισημαίνει: «Θα υπάρξει ενημέρωση – συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως μισθοδοσία, άδειες μέτρα προστασίας κλπ. από το Δ.Σ. του Σωματείου μας».

Στις 9/5 σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Σήμερα που έγιναν οι πληρωμές του Απριλίου διαπιστώσαμε ότι σε πολλούς συναδέλφους έχουν γίνει περικοπές στις αποδοχές τους, με την αιτιολογία ότι για κάποιες μέρες δεν εμφανίστηκαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Οι περικοπές αυτές έγιναν παρά την ρητή διαβεβαίωση του Υπουργού Άμυνας, κατά την συγκέντρωσή μας έξω από το Υπουργείο τον περασμένο μήνα, ότι δεν θα γίνει καμιά περικοπή ημερομισθίου για το λόγο αυτό.

Επιπλέον, τα ημερομίσθια που αφαιρέθηκαν αφορούν ημέρες κατά τις οποίες δεν υπήρχε γραπτή πρόσκληση των εργαζομένων από τον Διοικητή του ΝΚΣ με τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας μας για ανάληψη υπηρεσίας στο Ναύσταθμο, παρά μόνο τηλεφωνικές κλήσεις αγνώστου προελεύσεως και αγνώστου ταυτότητας του καλούντος σε κάποιους συναδέλφους και για κάποιους άλλους ακόμη περιμένουν να καλεστούν .

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή μη νόμιμη, απαράδεκτη και προκλητική. Καλούμε τον Υπουργό Άμυνας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του (ακόμη και την Παρασκευή 5/5/2023 σε τηλεφωνική επικοινωνία το ίδιο δεσμευόταν) και να δώσει εντολή για την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας.

Πέρα από αυτά, δεν έχουμε ακόμη πληρωθεί τις αποδοχές μας για το μήνα Φεβρουάριο, ούτε έχουμε λάβει καθόλου μπόνους (για ελάχιστη κάλυψη των διαφορών μας σε σχέση με τους μισθούς που είχαμε με την ΕΝΑΕ), όπως ρητά είχαμε συμφωνήσει με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας και τα οποία μάλιστα κατά τις συμφωνίες μας και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων εκπροσώπων του Υπουργείου θα ήταν αυξημένα.

Καλούμε και για το θέμα αυτό τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΝ να σεβαστούν τα συμφωνηθέντα».

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) αναφέρει σε ανακοίνωση της 9/5 μεταξύ άλλων πως: «Η παρεμπόδιση άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης είναι απαράδεκτα γεγονότα για μια ευρωπαϊκή χώρα τον 21ο αιώνα.
Και όμως, αυτές οι πρακτικές εκφοβισμού και παρεμπόδισης εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων συμβαίνουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ευθύνη του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά (ΝΚΣ).
Καταγγέλλουμε την αντιθεσμική και αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά και στάση και απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΝΚΣ να σταματήσει άμεσα την άσκηση τέτοιων πρακτικών που επιπλέον είναι και παράνομες.

Η είσοδος μελών της Διοίκησης του Σωματείου στους χώρους εργασίας, η παρουσία τους στα γραφεία του Σωματείου, η ενημέρωση και η στήριξη των συναδέλφων τους, είναι διαδικασίες νομικά κατοχυρωμένες (ν. 1264/1982).
Η ΠΟΕΜ καλεί και ΑΠΑΙΤΕΙ από τη Διοίκηση του ΝΚΣ να αναθεωρήσει τη στάση της και να υπερασπιστεί μαζί με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος