Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επέκταση του προγράμματος απασχόλησης ζητά η ΠΟΕΜ

Στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δηλώνει ότι βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Συγκεκριμένα σε σημερινή 12/10 ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “Η ΤΡΙΑΙΝΑπραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11-10-2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Deloitte, στο Μαρούσι, παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων για τις καθυστερήσεις στην επαλήθευση και στην κατάρτιση του πίνακα διανομής από πλευράς της Ειδικής Διαχείρισης.

Στο πλευρό των εργαζομένων οι οποίοι παρέστησαν, τόσο συνταξιούχοι όσο και ενεργοί εργαζόμενοι και εργαζόμενοι της πρώην διευθύνσεως Τ.Υ., ήταν για ακόμη μια φορά συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους το Προεδρείο της ΠΟΕΜ εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο σ. Παναγιώτη Δούκα όσο και από τον Α΄ Αντιπρόεδρο σ. Χρήστο Αθανασιάδη.

Οι εργαζόμενοι για ακόμη μια φορά διεκδικούν και απαιτούν μέσα από τον δίκαιο αγώνα τους τόσο την επαλήθευση και κατάρτιση του πίνακα διανομής το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται, αλλά και να εξασφαλίσουν ότι κανένας εργαζόμενος, ο οποίος δεν θα προσληφθεί από την νέα εταιρεία η οποία αγόρασε τα Ναυπηγεία, δεν θα οδηγηθεί στην ανεργία.

Για να γίνει αυτό και να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα τους διεκδικούν την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης τους μέσω τρίμηνης τροπολογίας που θα τους επιτρέψει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και μέσα από συζητήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον».

Επίσης η ΠΟΕΜ τονίζει πως: «Ένα τελευταίο ζήτημα που διεκδικούν και είναι σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία είναι το να αποδοθούν στην Ειδική Διαχείριση και να μοιραστούν στους εργαζόμενους τα χρήματα που αναλογούν από τους παρακρατηθέντες φόρους και το ΦΠΑ.

Στον δίκαιο αυτό αγώνα τους η ΠΟΕΜ θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης όποτε και όπου της ζητηθεί για να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της για την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος