Ναυάγιο: «Το πρώτο που ζητούν οι διασωθέντες είναι να ενημερώσουν τις οικογένειές τους ότι είναι ζωντανοί»

Δραματικές σκηνές διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Καλαμάτα με συγγενείς των αγνοούμενων του πολύνεκρου ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου να αναζητούν τους δικούς τους. 

Η Μαρία Θεοδωρακοπούλου, κοινωνική λειτουργός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που εκτυλίσσονται.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Μετά από την από την πρώτη μέρα της νοσηλείας τους το πρώτο αίτημά τους ήταν να έχουν μια επικοινωνία με τις οικογένειές τους, με τα παιδιά τους, με τους συζύγους τους, με τα αδέλφια τους. Έχουμε τη δυνατότητα να τους δίνουμε να μιλάνε απευθείας με την οικογένεια, είτε είναι από την Αίγυπτο, είτε από τη Συρία είτε από το Πακιστάν και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή η πρώτη ανάγκη τους είναι να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να του πουν ότι είναι ζωντανοί».

Η κ. Θεοδωρακοπούλου αναφέρει ακόμα ότι: «Υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία με 17 με διερμηνείς που μιλάνε διαφορετικές 17 διαφορετικές γλώσσες. Για ό,τι χρειαστούν μετά για την κάλυψη των αναγκών τους, θα είμαστε δίπλα τους. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 51 40 440».

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος