Ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα: Ανασύρθηκε νεκρός άνδρας – 11 μέχρι στιγμής οι διασωθέντες

Array

Έναν νεκρό άνδρα ανέσυρε σήμερα το πρωί πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού που συμμετέχει στην μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή του Στενού του Καφηρέα.

Στο μεταξύ σώο βρέθηκε τη νύχτα ένα ακόμα άτομο από το συγκεκριμένο ναυάγιο στην περιοχή. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο που εντοπίστηκε από τις αρχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον παραθαλάσσιο οικισμό ΜπούροςΣυνολικά από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος έχουν βρεθεί 11 άτομα. Τα δέκα εντοπίστηκαν πάνω στη βραχονησίδα Μανδηλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος που βυθίστηκε στο Στενό του Καφηρέα, ξεκίνησε από τη Σμύρνη και κανείς δεν φορούσε σωσίβιο. Όπως δήλωσαν οι μετανάστες στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας:

Aναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα που ξεκίνησε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι μεσημβρινές ώρες χθες, παραπλέον Φ/Γ το οποίο είχε δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε σώο έναν αλλοδαπό, τον οποίο περισυνέλεξε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τον μετέφερε στην Κάρυστο. Επιπλέον, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καρύστου, εντόπισαν καλά στην υγεία του έναν ακόμα αλλοδαπό, στην περιοχή “ΜΠΟΥΡΟΥ” και τον μετέφεραν στην Κάρυστο.

Πρωινές ώρες σήμερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε και περισυνέλεξε μία σορό άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε στο “ΔΙΟΚΛΕΙΟΝ” Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί έντεκα (11) αλλοδαποί άνδρες και έχει ανασυρθεί μία (01) σορός άνδρα.

Σχετικό Άρθρο: Σώο εντοπίστηκε τη νύχτα ένα ακόμη άτομο από το ναυάγιο στο Στενό του Καφηρέα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος