Ναυάγιο Κυθήρων: Σοκαριστική η περιγραφή του Δημάρχου στην ΕΡΤ για την τιτάνια επιχείρηση διάσωσης

Array

Για 80 διασωθέντες στο ναυάγιο των Κυθήρων μίλησε ο ο Δήμαρχος του νησιού, Στράτος Χαρχαλάκης, στην ΕΡΤ. Όπως είπε 69 εξ αυτών στεγάζονται προσωρινά σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο κι έντεκα νοσηλεύονται. Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για τη σίτισή τους, είπα ακόμα ο κ. Χαρχαλάκης με πολλούς εστιάτορες να έχουν κινητοποιηθεί ενώ αναμένεται βοήθεια από την περιφέρεια Αττικής.

Ακόμα ανέφερε «ήταν άτυχοι οι άνθρωποι γιατί εκεί που προσέκρουσε το σκάφος με 8 μποφόρ βοριά ήταν το χειρότερο δυνατό σημείο θα μπορούσα να πω σε όλο το νησί. Αν η πρόσκρουση είχε γίνει λίγα μέτρα βορειότερα ή λίγα μέτρα νοτιότερα θα είχαν διασωθεί στο σύνολό τους κατά την εκτίμησή μου. Πέσανε σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει ουδείς από θαλάσσης κι έγινε μια επιχείρηση τιτάνια. Κατά την εκτίμησή μου ήταν μια από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης που έχουν γίνει γενικά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιήθηκε γερανός οικοδομικός[…]ήταν τραγική η κατάσταση και νύχτα».

«Εάν ισχύει ότι ήταν 100 μέσα στο σκάφος γιατί αυτό το είπαν οι ίδιοι απ΄ ότι κατάλαβα, αυτή τη στιγμή οι διασωθέντες είναι 80[…] θα έλεγα ότι είναι 20 οι αγνοούμενοι. Μπροστά στα δικά μου μάτια είδα πέντε να πνίγονται» σημείωσε ο Στράτος Χαρχαλάκης.

«Τα σκάφη με τα οποία τους στέλνουν από την Τουρκία είναι κινητές βόμβες» είπε ο Δήμαρχος Κυθήρων καθώς όπως τόνισε «είναι μικρά ιστιοπλοϊκά τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν πάνω από 15 με 20 άτομα μέσα κι έχουν 100».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος