Ν. Τζανάκης – «’Ομικρον»: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν τηρούνται τα μέτρα (video)

«Το παιχνίδι ξεκίνησε και πρέπει να τρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση ή να εμβολιαστούμε», είπε ο καθηγητής πενυμονολογίας Νίκος Τζανάκης,  με αφορμή το πρώτο κρούσμα με το στέλεχος Όμικρον που εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά.

«Το δείγμα δουλεύτηκε αποτελεσματικά και πολύ γρήγορα», τόνισε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και σχετικά με τη μεταδοτικότητα ανέφερε:

«Αν ξαφνικά βρούμε 5 κρούσματα την άλλη εβδομάδα, 50 την επόμενη και σε άλλη μια εβδομάδα φτάσουμε τα 400, προφανώς πρόκειται για στέλεχος που έχει εκτοπίσει τη μετάλλαξη Δ».

Απαντώντας σε  τηλεθεάτρια στην εκπομπή «Συνδέσεις», η οποία διερωτάται αν αντιμετωπίζει πρόστιμο επειδή είναι 62 ετών και έχει εμβολιαστεί με μία δόση τον Μάρτιο, ο κύριος Τζανάκης τόνισε ότι θεωρείται ανεμβολίαστη.

«Πολλά εργαλεία δημόσιας υγείας είναι υποχρεωτικά» ανέφερε ο καθηγητής, την ώρα που ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, Θανάσης Διαμαντόπουλος
μίλησε για «ασύμμετρο, υγειονομικό, παγκόσμιο πόλεμο» που επιβάλλει «έκτακτες συνθήκες ακόμα κι αν θεωρητικά υπάρχει θέμα ασυμβατότητας ελευθεριών με την υποχρεωτικότητα».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος