Ν. Τζανάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 3.000 νεκρούς ακόμα – Να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού (video)

«Τώρα έχουμε 30 νεκρούς από κορονοϊό κατά μέσο όρο την ημέρα, 300 – 400 διασωληνωμένους και 3.000 – 4.000 κρούσματα ημερησίως” είπε  στην ΕΡΤ ο Νίκος Τζανάκης σημειώνοντας ότι μπορούμε να πούμε ότι μετατρέπουμε την πανδημία σε ενδημία, αν  ανέβουν οι εμβολιασμοί σε ένα ποσοστό που να προσεγγίζει το 70 – 75% του γενικού πληθυσμού και στο 80 – 85 % στους άνω των 60 ετών. Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα τα θύματα της πανδημίας θα αγγίξουν τις 3.000.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε ότι στην πορεία αυτή θα έχουμε πολλούς νεκρούς. «Θα χάσουμε μερικές χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή την πορεία. «Αν δεν ανέβουμε πάνω από 65% του γενικού πληθυσμού, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε περίπου 3.000 νεκρούς ακόμα».

6.301 νεκρούς στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «στο τρίτο κύμα της πανδημίας είχαμε 6.301 νεκρούς. Το 45% των νεκρών της πανδημίας (στην Ελλάδα) χάθηκε στο τρίτο πανδημικό κύμα από Φεβρουάριο έως Μάιο. Δεν είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε τους 3.000 νεκρούς, αν συνεχίσουμε με 30 νεκρούς την ημέρα».

Αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό ηλικιωμένωνπου δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού για εμβολιασμό, ο κ. Τζανάκης πρότεινε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση μέσω της ΗΔΙΚΑ: «Να παρέμβουν οι γιατροί σε καθένα ξεχωριστά ώστε αυτούς τους 600.000 ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι να τους πείσουμε να εμβολιαστούν.

Χρειάζεται εκστρατεία απέναντι στα fake news

Για το θέμα της πανδημίας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Νίκος Πλατανησιώτης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

«Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ότι με τον αρνητή δεν μπορείς να μιλήσεις, δεν μπορείς να ασχοληθείς. Εκείνο που έχει νόημα είναι εκείνοι οι οποίοι φοβούνται. Πρέπει να κάνουμε μια εκστρατεία απέναντι στα fake news για να τους πείσουμε να εμβολιαστούν. Αν επικεντρωθούμε σε αυτό θα έχουμε πολύ σημαντικά πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Πλατανησιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι τραγικό αν κάποιος νοσήσει ταυτόχρονα από κορονοϊό και γρίπη.

«Αν κάποιος έχει φροντίσει να κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου, να κάνει την ίδια μέρα και το εμβόλιο της γρίπης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος