Ν. Τζανάκης – Κορονοϊός: Έχει αναπτυχθεί άμυνα – H προσοχή στις ευάλωτες ομάδες (video)

«Mη ικανή να προκαλέσει νέα περιοριστικά μέτρα» είναι η αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ αναμένεται αποκλιμάκωση χωρίς να αυξηθούν οι σκληροί δείκτες, είπε το πρωί στην εκπομπή «Από τις 6» , ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

«Θα πρέπει να το βλέπουμε αισιόδοξα καθώς έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού κι έχει αναπτυχθεί άμυνα στην κοινότητα. Η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στις ευάλωτες ομάδες και στις σχετικές δομές, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Πρέπει όλα να τα αντιμετωπίσουμε ενώ δουλεύουμε και επιτελούμε τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις», επισημαίνει ο καθηγητής.

Σε ερώτηση για το πόσο προστατευμένοι είναι εκείνοι που έκαναν τρίτη δόση τον περασμένο Αύγουστο με Σεπτέμβριο, ο κ. Τζανάκης απάντησε ότι όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο του εμβολιασμού τα αντισώματα πέφτουν.

«Ομως υπάρχει και η κυτταρική ανοσία που πλέον έχει αναπτυχθεί και προστατεύει από τη βαριά νόσηση».

Αναφέρθηκε τέλος, σε εκείνους που «δεν έχουν απαντήσει καλά στο εμβόλιο και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τέταρτη δόση με συγκεκριμένα ηλικιακά κριτήρια, διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για κάποιο κομμάτι του πληθυσμού και δεν συζητάμε επιστημονικά για τέταρτη δόση για όλους».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος