Ν. Τόσκας στην ΕΡΤ: Να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα – Β. Αποστόλου: Οι αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο και να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία (vid)

Για τα επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ανάγκη ηρεμίας μίλησαν ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι αμαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών και κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό.

Μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του ήρεμου κλίματος και πρόσθεσε ότι όποιος θέλει να διαδηλώσει να το κάνει ειρηνικά. Επισήμανε ότι η άδεια να περάσουν κάποια τρακτέρ από τα διόδια αποτελεί δείγμα καλής θέλησης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την τήρηση της τάξης.

Γ. Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου είναι σύμβολο μικροπολιτικής

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως σκηνές όπως αυτές το πρωί, με την επιχείρηση εισβολής μαγκουροφόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών, και προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο για τις βέλτιστες λύσεις.

«Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής», ανέφερε.
«Εμείς με όλους τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι, με αυτούς θα συζητήσουμε, διότι αυτοί είναι η ελπίδα για την ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα που είναι η επίσης ελπίδα για την ανάταξη της οικονομίας μας», πρόσθεσε.

“Όχι” στη βία λέει η αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε από την κυβέρνηση και τους αγρότες να κάνουν ένα βήμα πίσω ώστε να αρχίσει διάλογος.

«Η σύγκρουση κυβέρνησης-αγροτών δεν πρέπει να φθάσει στα άκρα. (…) Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω. Η σύγκρουση και η βία δεν οδηγούν σε λύσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο Κατρούγκαλου. «Διάλογο ονομάζει η κυβέρνηση την αποδοχή ειλημμένων αποφάσεων. Όμως δεν είναι αυτό διάλογος. Η Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω αμέσως το νόμο Κατρούγκαλου για να ηρεμήσει η κοινωνία και να ξεκινήσει ειλικρινής διαβούλευση με συμμετοχή όλων των κομμάτων και των φορέων. Την λύση δεν την δίνουν ούτε τα ΜΑΤ ούτε οι ξυλοδαρμοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να ανοίξουν τους δρόμους, διασφαλίζοντας την ομαλή οικονομική κοινωνική ζωή της χώρας, κάλεσε τους αγρότες από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της με την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών. “Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τέτοια επιχείρηση σε βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος