Ν. Τόσκας: Αναγνώρισε πλημμέλεια από πλευράς της αστυνομίας για την πυρκαγιά στο Μάτι (video)

Δεν έγινε συζήτηση για εκκένωση του οικισμού «Μάτι», δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος, ανέφερε σήμερα 5/9 στην κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Νίκος Τόσκας. Και μάλιστα για πρώτη φορά ο κ. Τόσκας αναγνώρισε πλημμέλεια της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στο κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος.


Για δεύτερη μέρα σήμερα, συνεχίζει την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Νίκος Τόσκας, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν παρενέβη στο επιχειρησιακό σκέλος της διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, παρά την κατάθεση του κατηγορούμενου πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, ο οποίος έχει πει ότι ο κ. Τόσκας έδινε τις δικές του εντολές και μετακινούσε τα πυροσβεστικά μέσα κατά το δοκούν. Ο κ. Τόσκας είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για εκκένωση του Ματιού, δεν υπήρχε απαιτούμενος χρόνος για κάτι τέτοιο, είπε χαρακτηριστικά, παρότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκκενωθεί με επιτυχία η Κινέτα.

Επίσης, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην πρώτη πλημμέλεια που ο ίδιος αναγνωρίζει από πλευράς αστυνομίας. Είπε ότι έπρεπε να είχε κλείσει νωρίτερα η λεωφόρος Μαραθώνος, αλλά είπε ότι εκ των υστέρων έμαθε ότι οι οδηγοί δεν υπάκουαν, δεν πειθαρχούσαν στις οδηγίες των αστυνομικών, καθώς αγωνιούσαν και ήθελαν να φτάσουν στους δικούς τους ανθρώπους στο Μάτι. Στη διαδικασία σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή, η οποία προκλήθηκε από την αντίδραση ενός πολίτη, συγγενή θύματος.

Στην απάντηση που έδωσε ο κ. Τόσκας αναφορικά με την ώρα ενημέρωσης για την ύπαρξη νεκρών. Σε σχετική ερώτηση που έγινε στον πρώην υπουργό, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι στην περιβόητη συνέντευξη που έγινε παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 12 το βράδυ, υπήρχαν μόνον ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς, γι’ αυτό και δεν μεταδόθηκε. Το επιβεβαίωσαν αργότερα, στη μία και μισή τη νύχτα και τότε το μετέδωσαν, με τον πολίτη να έχει μια οργισμένη αντίδραση να φωνάζει «Ντροπή σας, εδώ και δύο μέρες λέτε ψέματα» και την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητάει να αποβληθεί από την αίθουσα. Έτσι λοιπόν είχαμε μία ολιγόλεπτη διακοπή στη διαδικασία, που θα συνεχιστεί με τις ερωτήσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής προς τον κύριο Τόσκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος