Ν. Θωμαϊδης: Η πανδημία έχει μεταφερθεί στην επαρχία – Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μεγάλη διάδοση (video)

Array

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα την έγκριση που έδωσε η Βρετανία στο επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna. Ο Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ μίλησε στην ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί στην επαρχία.

«Οι αναλύσεις του δικτύου Επιδημιολογίας λυμάτων έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι έχουμε μια σταθεροποίηση ή μικρή ύφεση στα αστικά κέντρα. Ωστόσο η πανδημία έχει μεταφερθεί στην επαρχία και στα νησιά», τόνισε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Θωμαϊδης.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας την ΕΡΤ ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας δεν βρίσκεται σε ύφεση: «Έχουμε ακόμη κάποιο δρόμο να διανύσουμε. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μεγάλη διάδοση. Aυτό συνέβη και στην Όμικρον».

Ένα επόμενο κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τον ειδικό «ένα επόμενο κύμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο» λόγω του ανοίγματος των σχολείων και της αυξημένης κινητικότητας». Και όπως τόνισε, «το καλό σενάριο είναι να παραμείνει η Όμικρον 5 στην κυκλοφορία ενώ το κακό σενάριο είναι να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή και να έχουμε ένα νέο κύμα μολύνσεων». Όπως σχολίασε, αυτό δεν είναι ένα απίθανο σενάριο.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο κ. θωμαϊδης επισήμανε ότι οι υπάρχουσες λύσεις μας καλύπτουν από το να μη νοσήσουμε βαριά τονίζοντας ότι «με την έλευση των νέων εμβολίων με τα στελέχη Όμικρον τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ο εμβολιασμός μας προστατεύει από σοβαρή νόσηση».

Δείτε επίσης:

Πηγή: «Από τις Έξι» | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος