Ν. Θωμαϊδης: Αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας μέχρι τα Χριστούγεννα – Τι δήλωσε για τις ΜΕΘ και τον δείκτη μεταδοτικότητας (video)

«Οι σκληροί δείκτες των απωλειών και των ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών ο κ. Θωμαϊδης σχολίασε τα μέτρα και το πώς θα επηρεάσουν τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.

Ν. Θωμαϊδης: Αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας μέχρι τα Χριστούγεννα – Τι δήλωσε για τις ΜΕΘ και τον δείκτη μεταδοτικότητας (video)

«Η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σταθερή διάδοση (του ιού) που μεταφράζεται σε ένα ρυθμό αναπαραγωγής γύρω στο 1 (ένα) που σημαίνει ότι ένας μολύνει έναν» είπε ο κ. Θωμαϊδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει έλεγχος της πανδημίας. Δεν έχουμε αύξηση και αυτό φαίνεται τόσο στα λύματα και όσο στα κρούσματα. Η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τα νέα μέτρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δούμε μείωση στα κρούσματα».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, «θα έχουμε μια αργή αποκλιμάκωση μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι σκληροί δείκτες των απωλειών και των ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος