Ν. Ρωμανός στο Πρώτο: Αδιανόητη η δήλωση Φαραντούρη – Μόνη τους έγνοια, η εργαλειοποίηση των θεσμών (audio)

Σε δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή παρέπεμψε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, για την πρόταση δυσπιστίας που συζητείται από χθες στη Βουλή.

«Ξεκινάω με κάτι που συνδέεται, γιατί είναι στην ευρύτερη συζήτηση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση τους θεσμούς και του τρόπου με τον οποίο εργαλειοποιεί τα πάντα, μεταξύ των οποίων και τους θεσμούς. Μία δήλωση χθες το βράδυ του κ. Φαραντούρη σε εκπομπή τηλεοπτική. Είπε ότι είναι ευχής έργο να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας. Και λίγα λεπτά αργότερα είπε ότι δεν μας ενδιαφέρει, γιατί ήταν στέλεχος δικό μας ο κ. Καραγκούνης στο πάνελ, του απάντησε για το τι έχει πει ο Άρειος Πάγος για τις δηλώσεις της Εισαγγελέως και είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο Άρειος Πάγος, γιατί και επί χούντας, αυτολεξεί σας το μεταφέρω και επί χούντας έλεγε ότι θα επικρατήσει η επανάσταση. Όλα αυτά για τον Άρειο Πάγο και ξαναλέω για την Ευρωπαία εισαγγελέα, απαντώντας σε αυτή την ερώτηση» περιέγραψε αρχικά ο κ. Ρωμανός.

«Άρα λοιπόν, βλέπουμε μία δήλωση αδιανόητη, η οποία έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει ότι περιφρονούν σταθερά τους θεσμούς. Θυμίζω, η μόνη τους έγνοια σχετικά με τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν. Κυβέρνησαν εργαλειοποιώντας τους, για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή και σήμερα ως αντιπολίτευση τους εργαλειοποιούν για να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το δυστύχημα των Τεμπών. Εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο, εργαλειοποιούν μια τραγωδία για να ρίξουν την κυβέρνηση. Ούτε αν θα πέσει φως τους ενδιαφέρει, ούτε πόσο γρήγορα έχει κινηθεί η δικαιοσύνη που στοιχεία γρηγορότερα από κάθε άλλη υπόθεση. Ούτε η ουσία της υπόθεσης, ούτε τίποτε. Αυτό που κάνουν δεκαετίες τώρα. Και αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ο κ. Ανδρουλάκης επειδή είδε ότι πέφτει στις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να ακολουθεί και αυτός» τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο έγιναν λάθη από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Ρωμανός ανέφερε τα εξής. «Εμείς αυτό που κάναμε και σε μία χώρα που θα είχε μία κανονική και θεσμική αντιπολίτευση δεν θα ήταν λάθος αλλά με αυτή την αντιπολίτευση πιθανόν να ήταν λάθος, είναι ότι κάναμε ένα βήμα πίσω. Ότι δεν τροφοδοτήσαμε το δημόσιο διάλογο και δεν απαντήσαμε πολλές φορές στον δημόσιο διάλογο γι’ αυτό το θέμα, θεωρώντας ότι έτσι οφείλουμε να κάνουμε, προκειμένου η Δικαιοσύνη, που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια, να δώσει όλες τις απαντήσεις».

Σχετικά με το γεγονός που μέσα από δημοσκοπικές έρευνες προκύπτει δυσπιστία για τη διερεύνηση της τραγωδίας και από μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης, ο κ. Ρωμανός, το απέδωσε στη λογική και τη στρατηγική της ΝΔ, να μην συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση «πολύ περισσότερο στη δημόσια συζήτηση που πολλές φορές είχε μέσα fakenews, είχε θεωρίες συνωμοσίας και ούτω καθεξής για το συγκεκριμένο θέμα και απαντώντας πάντα ότι όλα τα διερευνά η Δικαιοσύνη. Αυτό οφείλουμε θεωρώ να κάνουμε όλοι, αλλά όταν δυστυχώς δεν το κάνει ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, τότε προφανώς και όταν ανοίγει ο πολιτικός διάλογος πια, ο οποίος εργαλειοποιεί το συγκεκριμένο ζήτημα, προφανώς και πρέπει να απαντάς πολιτικά».

«Αυτό θεωρώ ότι πλέον το κάνουμε, το κάνουμε καθαρά, δίνονται απαντήσεις και αυτό θα γίνει. Η καλύτερη ευκαιρία που μας δίνεται λοιπόν σε αυτό το πεδίο είναι αυτή η πρόταση δυσπιστίας που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης και την έκανε πώς, για να μην ξεχνιόμαστε γιατί η πρόταση δυσπιστίας, εγώ διάβασα και την αναλυτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε ζητήματα που έχουν συζητηθεί πλείστες όσες φορές στο Κοινοβούλιο, όλα εξ αυτών, με πρώτο τα Τέμπη φυσικά, αλλά όχι μόνο γιατί έχει μέσα και άλλα θέματα και πάει να βάλει μέσα και ζητήματα κράτους δικαίου, ανοίγω παρένθεση, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας που έχει μέσα ζητήματα κράτους δικαίου είναι ο κ. Παππάς, ο καταδικασμένος 13-0 για χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.


Σχετικά με το ζήτημα του ηχητικού αρχείου, ερωτηθείς ο κ. Ρωμανός αν θα έπρεπε να έχει δώσει η κυβέρνηση απαντήσεις, σημείωσε πως η Ένωση Εργαζομένων του ΟΣΕ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις διαρροές και άρα όλες τις απαντήσεις θα τις δώσει η Δικαιοσύνη.

«Το τι έχει γίνει με τις διαρροές προφανώς δεν είναι δουλειά ούτε δικιά μας, ούτε της αντιπολίτευσης να το ξέρει. Αλλά επειδή βλέπω μια τεράστια υποκρισία σε αυτό, είστε πεπειραμένοι δημοσιογράφοι, γνωρίζετε ότι σε κάθε υπόθεση ευρύτερου ενδιαφέροντος, από την πρώτη στιγμή, όλα τα μέσα και όλοι οι δημοσιογράφοι ανταγωνίζονται ποιος θα έχει τη διαρροή των ηχητικών, της δικογραφίας, στοιχείων της υπόθεσης κλπ. Δηλαδή πρώτη φορά το βλέπουμε αυτό; Και συγνώμη αλλά όταν έχεις από μία υπόθεση δεκάδες διαρροές εκείνες τις ημέρες, δεν ήταν η μόνη διαρροή αυτή, δεκάδες ηχητικά, όλα τα ηχητικά συνηγορούν σε αυτό το οποίο ήδη έχει συμφωνήσει νομίζω και η Δικαιοσύνη προφυλακίζοντας τον εν λόγω σταθμάρχη, ο οποίος παραδέχτηκε ώρες πριν ξεκινήσει η διαρροή των ηχητικών, το λάθος του. Αφήστε αυτό το ηχητικό λοιπόν που γίνεται η συζήτηση για το πώς έφυγε και τι εμπεριείχε, που από τη δεύτερη μέρα ήταν γνωστό ότι εμπεριείχε, γιατί περί αυτού συζητάμε τόσες μέρες, ότι εμπεριείχε και έναν άλλον οδηγό μιας άλλης αμαξοστοιχίας. Όλα τα υπόλοιπα ηχητικά λένε κάτι διαφορετικό; Συνηγορούν σε κάτι διαφορετικό από το ανθρώπινο λάθος, που ξαναλέω, δεν χρειαζόμασταν κανένα ηχητικό για να το υποστηρίξουμε από τη στιγμή που το είχε παραδεχτεί ο ίδιος και είχε προφυλακιστεί πριν αρχίσει η όποια διαρροή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμα, πως «κανένα ζήτημα παρέμβασης δεν υπάρχει από τη στιγμή που όλο το ηχητικό υλικό, αυτούσιο μεταφέρθηκε κατευθείαν στην αστυνομία και από την αστυνομία στην Εισαγγελία».

«Γιατί επιμένω τόσο σε αυτό; Γιατί αν δει κανείς το πρωτοσέλιδο του Βήματος και εκεί έγκειται η προσπάθεια εργαλειοποίησης και το να χτιστεί ακόμα περισσότερο όλο αυτό το αφήγημα της συγκάλυψης, αν δει κανείς το πρωτοσέλιδο τι θα καταλάβει; Θα καταλάβει ότι μιλάει για μία είδηση που γνωρίζουμε εδώ και ένα χρόνο και που αφορά ένα από τα δεκάδες ηχητικά και που αφορά ένα ηχητικό που ο ίδιος ο κ. Λαμπρόπουλος που γράφει στο Βήμα προχθές, έβγαινε στην τηλεόραση ένα χρόνο πριν, ώρες πριν διαρρεύσει αυτό το ηχητικό και πολλά άλλα και έλεγε ότι παραδέχθηκε το λάθος του ο σταθμάρχης και ότι προφυλακίστηκε. Θα καταλάβαινε αυτό ή θα καταλάβαινε ότι υπάρχουν παραποιημένα ηχητικά στη δικαιοσύνη και ότι υπάρχει προσπάθεια παρέμβασης και αλλοίωσης των στοιχείων που έχει η δικαιοσύνη; Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι το δεύτερο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς το δεύτερο υπονοείται από το δημοσίευμα» προσέθεσε για να καταλήξει υποστηρίζοντας πως «επί της ουσίας αυτό το δημοσίευμα αξιοποιήθηκε συντονισμένα σε χρόνο από τον κύριο Ανδρουλάκη, προκειμένου να καταθέσει μια πρόταση μομφής στη βάση ενός παραπλανητικού δημοσιεύματος που δεν έχει καμία σχέση ούτε με συγκάλυψη, ούτε με προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ούτε με προσπάθεια παραποίησης οποιουδήποτε στοιχείου στη Δικαιοσύνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος