Ν. Πλατανησιώτης: Αυτονόητο να δοθεί “μπόνους” στους εμβολιασμένους (video)

Στο κατά πόσο πρέπει ή όχι να έχουν προνόμια οι εμβολιασμένοι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης μιλώντας στην ΕΡΤκαι την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα μπόνους στους εμβολιασμένους, κι ας μην παρατηρείται άρνηση για εμβολιασμό σε επίπεδα ίδια με την περσινή περίοδο.

Ο κ. Πλατανησιώτης σημείωσε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι 100% υποχρεωτικός  στους γιατρούς, ενώ είπε σχετικά: «Σοβαρότατο πρόβλημα εντοπίζουμε στους λοιπούς υγειονομικούς. Σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν πολύ μικρότερα ποσοστά εμβολιασμένων». Ακόμη, αναρωτήθηκε: «Γιατί; Για να μην τους βάλουμε να εργαστούν σε ομάδες covid ίσως;». Πρόσθεσε δε, ότι εργαζόμενοι όπως οι οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τα πληρώματα στα καράβια πρέπει σαφώς να είναι εμβολιασμένοι.

Να βρεθούν οι «φόρμουλες» ώστε να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, ωστόσο το «υποχρεωτικό εμβόλιο» ηχεί πολύ άσχημα, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπακόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε σχετικά ότι, στο Αγρίνιο, το 98% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο πάρα πολύ χαμηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά του νοσηλευτικού προσωπικού, που όπως είπε «κυμαίνονται κοντά στο 30% – ίσως πλέον και στο 50%».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος