Ν. Παναγιωτόπουλος: Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για μη επανδρωμένα σκάφη επιφάνειας

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί την ανάπτυξη πειραματικών τεχνολογιών που αφορούν σε μη επανδρωμένα σκάφη επιφάνειας συνεκτιμώντας τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις. Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν καθορισθεί μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μη επανδρωμένα πλοία συνοδά στολίσκων του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο».

«Παράλληλα», επισήμανε ο υπουργός, «εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές, για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των συγκεκριμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων».

«Περαιτέρω αποδέσμευση στοιχείων μέσω της παρούσας διαδικασίας δεν είναι δυνατή», πρόσθεσε, «καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του “απορρήτου”, διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος