ertnews.gr

Ν. Μηταράκης: Η ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία έλεγχο των συνόρων της

07/10 13:37
Ν. Μηταράκης: Η ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία έλεγχο των συνόρων της

«Για ακόμη μια φορά η Τουρκία ακολουθεί τον δρόμο της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού», τόνισε ο Νότης Μηταράκης κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό εσωτερικών της Τσεχίας Βιτ Ρακουσάν, υπό  τη σκιά των πολύνεκρων ναυαγίων σε Λέσβο και Κύθηρα. «Έχει έρθει η ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, συλλογικά και συντονισμένα να απαιτήσει από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, όπως ακριβώς προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Mοιράστηκα με τον κ. Ρακουσάν την ανησυχία και το προβληματισμό που μας προκαλεί η μη τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς Τουρκίας, στην Κοινή Δήλωση του 2016», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε ότι «προβληματίζει συνολικά την Ευρώπη, η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας και οι πρακτικές εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος».

Από την πλευρά του, ο Τσέχος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών, Βιτ Ρακουσάν, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και  πρόσθεσε ότι απαιτούνται περαιτέρω βήματα , κάτι που αποτελεί θέμα στη σύνοδο  MED 5, που ξεκινάει αύριο.

«Η Τσεχία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από το 2015 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με υποδοχή χιλιάδων προσφύγων», επισημαίνει ο κ. Ρακουσάν.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version