Ν. Κοτζιάς: «Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα» στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όσον αφορά τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, δήλωσε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Συριόπουλο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκφράζοντας τη θέση της Ελλάδας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για την τακτική Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Όσον αφορά τις Βρυξέλλες, ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ του να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα όσον αφορά τις σχέσεις της Δύσης και ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις και ο διάλογος που ξεκίνησαν στη Βιέννη με κύριο στόχο να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την αποκατάσταση της λειτουργίας της κοινωνίας στη Συρία και τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού Συντάγματος και εκλογές σε αυτή τη χώρα. Διότι η πηγή του προσφυγικού προβλήματος είναι η συριακή κρίση και η λύση αυτού του προβλήματος είναι η ειρήνευση στη Συρία», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Για την επίσκεψή του στην Τεχεράνη, ο υπουργός σχολίασε πως σκοπός του ταξιδιού στο Ιράν ήταν η διαμόρφωση ενός «συνολικού σχεδίου δράσης», το οποίο ετοιμάζεται «ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές του επόμενου χρόνου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκέμβριου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος