Ν. Κεραμέως: Σε περιοχές με χαμηλό εμβολιασμό τα περισσότερα κρούσματα μαθητών

Τα κρούσματα στα σχολεία  είναι λιγότερα  σε περιοχές όπου καταγράφεται υψηλότερη εμβολιαστική  κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό επισήμανε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αποκαλύπτοντας ότι όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα. «Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας» υπογράμμισε η υπουργός.

Η κα Κεραμέως έκανε εκ νέου έκκληση να εμβολιαστούν τα παιδιά και να «αξιοποιήσουμε το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης».

Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας και λειτουργίας των σχολείων εστίασε στο ότι σήμερα   «είναι κλειστά τμήματα σε 7 σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία».  Απέδωσε την εικόνα αυτή  σε αυξημένα τεστ και στο γεγονός ότι πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από σελφ τεστ». Ανέφερε επίσης ότι στη διάθεση των μαθητών  υπάρχουν και ράπιντ τεστ αλλά και εργαστηριακά τεστ.

Στο θέμα της αξιολόγησης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός  αναφέρθηκε επίσης σε  αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση του  εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες όπως για παράδειγμα,  εκπαιδευτικοί μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ.  Περιγράφοντας μάλιστα  τη διαδικασία εξήγησε ότι, «Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων».

Για την επίθεση στο φοιτητή η υπουργός ανέφερε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό και έγιναν όλες οι ενέργειες, το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέθεσε. «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» δήλωσε. Σε ότι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος