Ν. Κεραμέως-Ε.Κ.Δ.Δ.Α για επιμορφωτικά προγράμματα δημοσίων υπαλλήλων

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) επισκέφθηκε η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ενημερωθεί από την πρόεδρο, Παρασκευή Δραμαλιώτη, για το μέχρι σήμερα έργο του Κέντρου, για τα προγράμματα που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο, καθώς και για τον προγραμματισμό των προς υλοποίηση δράσεων.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εκπόνηση στοχευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, ως μέσο για την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς κάθε πολίτη, και την εν γένει αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης των Συμβούλων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενός νέου καινοτόμου θεσμού που θα λειτουργήσει ως σημείο επαφής στα Υπουργεία, στο πλαίσιο εφαρμογής της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι σημαντικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με διεθνούς φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το INSEAD, το Harvard και η γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για την επιμόρφωση στελεχών, ως παράδειγμα καλών πρακτικών για μελλοντική αξιοποίηση στην εκπαίδευση στελεχών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η προστιθέμενη αξία που αποκομίζει η ελληνική δημόσια διοίκηση από τέτοιου είδους συνέργειες.

Τέλος, παρουσιάστηκαν επιμορφωτικά προγράμματα που αφορούν στην κατάρτιση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων. Η χρηματοδότησή τους πραγματοποιείται μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, με κονδύλια ύψους άνω των 36 εκατ. ευρώ.

«Επενδύουμε στη συνεχή βελτίωση και ανέλιξη του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα. Επιμορφώσεις, έμφαση στις δεξιότητες, νέες διαδρομές καριέρας μεταξύ των προτεραιοτήτων μας για την εν γένει αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού. Η ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων συνιστά αλληλένδετο στόχο με την επιδίωξη της καλύτερης, της ποιοτικότερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. επιτελεί καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος