Ν. Καπραβέλος: Τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ήδη εφαρμοστεί – Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές στα σχολεία (video)

Tον κώδωνα κινδύνου έκρουσε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος αναφορικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση λέγοντας  στην ΕΡΤ ότι «είναι ανεξήγητο ότι δίνουμε το περιθώριο στον ιό είτε λέγεται Δέλτα είτε Όμικρον να δράσει το επόμενο διάστημα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι «οι αντιφάσεις στα κυβερνητικά μέτρα είναι που προβληματίζουν και προκαλούν σύγχυση από την στιγμή που βλέπουμε το κακό να έρχεται μπροστά μας».

Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας

Σύμφωνα με τον μάχιμο γιατρό στη ΜΕΘ του Γ. Παπανικολάου, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο οι κυβερνήσεις παίρνουν αυστηρά μέτρα, εμείς αφήνουμε τον κόσμο να διασκεδάσει και να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.

«Τα μέτρα όφειλαν ήδη να είχαν εφαρμοστεί και να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον ιό να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Αυτή η αντίφαση που δημιουργείται δεν είναι σωστή. Και πολύ καλά ο κόσμος προβληματίζεται. Και εμείς οι ίδιοι που αγωνιούμε μέσα στο νοσοκομείο που θα βρούμε κρεβάτια εντατικής, δεν τα είδαμε με καλό μάτι. Δεν έπρεπε να αφήσουμε αυτό το χρονικό περιθώριο. Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις σχολικές διακοπές

Ερωτηθείς για το ποια είναι η άποψή του για τα σχολεία και το εάν πρέπει να παραμείνουν για ένα διάστημα κλειστά, ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου σχολίασε ότι μπροστά σε αυτό που έρχεται, ποτέ μη λες ποτέ.

«Δεν αποκλείεται κανένα μέτρο. Αν στο επόμενο διάστημα δούμε ότι τα 10.000 κρούσματα που ήταν χθες και την άλλη μέρα γίνουν 20.000 και το σύστημα υγείας γονατίσει…τι θα κάνουμε.  Είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί αν όλοι δεν συμβάλουμε και δεν συμμορφωθούμε προς τα υγειονομικά μέτρα, οι μέρες που ξημερώνουν θα είναι πολύ άσχημες με αποτέλεσμα ότι ακόμα και τα σχολεία θα είναι πολύ προβληματικά στο να ανοίξουν στην ώρα τους», υποστήριξε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ίσως «χρειαστεί να παρατείνουμε τις σχολικές διακοπές ακριβώς για να μην έχουμε αυτό το τσουνάμι που έρχεται για να μην πέσει πάνω στο προηγούμενο και μας οδηγήσει σε καταστροφή».

Κανένα μέτρο δεν είναι χωρίς κόστος

Ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε μάλιστα, ότι κανένα μέτρο δεν είναι χωρίς κόστος. «Εκείνο που οφείλει να καταλάβει η Πολιτεία ότι αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κυριότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας που είναι οι εμβολιασμοί, δηλαδή η τρίτη δόση, και αν δεν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού όλα τα επώδυνα μέτρα θα είναι στο τραπέζι. Η ανθρώπινη ζωή πάντα θα είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Πιστέψτε με θα είναι αναπόφευκτο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος