Ν. Καπραβέλος στο Πρώτο: Δεν μπορώ να βλέπω τα νοσοκομεία να γυρίζουν 40 χρόνια πίσω, με τριτοκοσμικές συνθήκες  (audio)

«Δεν μπορώ να ανεχθώ την υποβάθμιση των νοσοκομείων μας, είμαι 40 χρόνια γιατρός και δεν μπορώ να βλέπω να γυρνάνε 30 και 40 χρόνια πίσω», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε», με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε απλά χειρουργεία όπως ο καταρράκτης, καθώς οι οφθαλμίατροι μας δεν βρίσκουν χώρο στα χειρουργεία, επειδή το προσωπικό έχει μεταφερθεί για υποστήριξη νοσημάτων covid. Τα χειρουργεία για καρκίνο αναβάλλονται με κίνδυνο να υπάρξει ανεπανόρθωτη ζημιά, διότι δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής. Οι ασθενείς διασωληνώνονται πλημμελώς εκτός ΜΕΘ, με συνθήκες που βλέπεις σε τριτοκοσμικές χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν οι γιατροί παίρνουν τις λίστες των ανθρώπων που είναι να μπουν στο χειρουργείο, «άλλοι έχουν πάει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και μας βρίζουν όταν παίρνουμε τηλέφωνο γιατί είναι ήδη πολύ αργά, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου πεθαίνουν ασθενείς. Είναι ανεπίτρεπτη και δυσβάσταχτη αυτή η υποβάθμιση των νοσοκομείων, όταν έχεις το εμβόλιο που είναι το βασικό όπλο για να αποτρέψεις αυτή την κατάσταση», επεσήμανε.

Ο κύριος Καπραβέλος υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιταχυνθούν και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά και στις ηλικίες πάνω από 60 που κινδυνεύουν περισσότερο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είναι «ακραία τιμωρία» η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αλλά από την άλλη «είναι αδιανόητο να υπάρχουν υγειονομικοί που να μην έχουν εμβολιαστεί μέσα σε ευαίσθητους χώρους». «Είμαστε κατηγορηματικοί, είναι ασυμβίβαστο αυτό με την ιδιότητα του υγειονομικού. Σκεφτείτε τον βασικό όρκο που έχουμε δώσει να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Σκεφτείτε εμείς να γίνουμε υπαίτιοι θανάτου συνανθρώπων μας. Όλους τους χρειαζόμαστε, αλλά το σύστημα που περνάει δύσκολες στιγμές σε μια έξαρση της πανδημίας, δεν μπορεί να έχει ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας ως «οξύμωρο», το ενδεχόμενο να επιστρέψουν κάποιοι στα νοσοκομεία ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος